Prosize kapsule

Bankar otišao u Afriku da postane vrač

Jedan bankar iz Velike Britanije napustio je svoj posao i otišao u Južnoafričku republiku, gde se, u jednom selu, obučava da postane vrač.

Britanac Tomas Hitfild se već godinama zanima za način života afričkih plemena, a sada je odlučio da ga isproba i sam. Naime, ovaj bivši bankar, koji je imao siguran posao i sređen život, odlučio je da napusti sve, i ode u Južnoafričku republiku, kako bi postao vrač.

“Ovo je ogromna promena za mene i znam da me mnogi neće razumeti, ali ja sam jednostavno želeo nešto više od života. Tek sada živim u stvarnom svetu. Kada ljudi iz plemena žele da jedu piletinu, oni odu i sami ubiju i očerupaju pile, a kod kuće bi morali da odu u supermarket i da ga kupe.”, rekao je Tomas.

Kako bi uspešno prošao obuku za seoskog vrača, ovaj tridesetdvogodišnjak je morao da nosi tradicionalnu odeću, spava u žbunju, lovi životinje, pleše pred plemenskim vođama i povraća koziju krv, a sve to kako bi dokazao da je dovoljno jak i dorastao poziciji.

Tokom tri meseca, koliko je trajao proces uvođenja u novi poziv, Tomas, čije je plemensko ime Gogo Mndave, nije smeo da kontaktira prijatelje i članove porodice, a završnom ispitu su prisustvovali njegovi roditelji.

“Za meštane je velika stvar to što je jedan belac postao deo njihove tradicije. Neki od njih su verovatno mislili da sam pomalo lud”, istakao je Tomas, koji je morao da nauči lokalni jezik, sisvati, kako bi mogao da razume naređenja vođa.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.