Prosize kapsule

Primanje plate opasno po život

Ako ste se pitali zašto vas gazda ne plaća za obavljeni posao, evo odgovora-boji se za vaše zdravlje.

Naučnici sa Univerziteta “Notr Dam” došli su do zaključka da primanje plate može da košta života obavivši trogodišnje ispitivanje više miliona potvrda o konstatovanim smrtnim slučajevima u četiri različite demografske grupe stanovništva, preneli su francuski mediji.

Radi se, kako su objasnili naučnici, o tome da od polovine meseca obično počinje da raste nestrpljenje da se dobije plata, a kada ona stigne oseti se olakšanje, smirenje i radost.

Tada se, međutim, često ode i do nekog kafića ili kafane gde se plata “zalije” što se na kraju može završiti saobraćajnom nesrećom ili srčanim napadom.

To povećanje smrtnosti pogadja sve, muškarce i žene, mlade i nešto manje mlade, bogate i manje bogate, parove, samce i ostale.

Opasnost od tog problema je međutim, kako su ustanovili stručnjaci, četiri puta manja u zemljama gde se plate primaju jednom mesečno, nego u onima gde se primaju iz više delova.

Primanje dela plate jednom sedmično podstiče privređivanje i radni elan tokom čitave sedmice nakon primanja plate, ali može da bude i opasno, zaključak je ovog istraživanja.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar