Prosize kapsule

Sterilisao 275.000 ljudi

Jedan indijski hirur za 30 godina karijere sterilisao 275.000 ljudi. U jednom danu uspeo je da steriliše 816 pacijenata, a uskoro će u penziju.

Lalit Mohan Pant, lekar u državnoj bolnici, drži svetski rekorder po brzini obavljanja sterilizacija jer je uspeo da u jednom danu operiše 816 pacijenata.

Pant, koji ima dve kćerke i koji je pre 10 godina i sam imao vazektomiju, rekao je da je mogao da uz pomoć laparoskopa podveže jajovode za svega 20 sekundi, dok mu je za sterilizaciju muškaraca obično bilo potrebno oko dva minuta. On je dodao da razvio sopstvenu tehniku obavljanja tih operacija bez krvi, bez reza, bez šava i  bez bola.

“Najveći izazov s kojim se svet suočava je eksplozija stanovništva. Sledeća generacija će osetiti posledice, a već i sad je prisutan ogroman pritisak na čovekovu okolinu”, rekao je Pant.

Vlada Indije planira da finansira novi medicinski koledž kojim bi trebalo da upravlja pedesetpetogodišnji Pant, a pojedine indijske savezne države pokrenule su kampanje za borbu protiv prenaseljenosti, u okviru koje svi Indijci koji se dobrovoljno podvrgnu sterilizaciji dobijaju nagrade, kao što su automobili, motocikli, televizori i kuhinjski aparati.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar