Prosize kapsule

Kako napraviti dobar LinkedIn profil

Ne znamo da li imate profil na LinkedIn-u, ali ako ste u potrazi za poslom i želite da se povežete sa ljudima iz profesije, onda bi trebalo da ga imate. Redakcija portala Trojka.rs napravila je kratak pregled najvažnijih koraka za kreiranje dobrog LinkedIn profila. Pročitajte, pa prionite na posao.

Šteta je  što su većina profila kreiranih na ovoj mreži samo kratki pregledi CV-a, koji ne doprinose ostvarivanju poslovnih kontakata skoro uopšte.

Zamislite da su ti kratki pregledi mamac. Ako ne možete da naterate potencijalne klijente da zagrizu mamac, nikada ih necete “navući” da pogledaju veš profil u potpunosti.

Većina LinkedIn profila mogu da se svrstaju pod četiri tipa:

  • Nevidljiv – Mala količina vidljivih informacija. Ovi profili nikada neće zainteresovati klijente, ako budete te sreće da vas uopšte i vide.
  • Rezime-profil – Imam rezime, uradiću copy-paste. Iako informacije koje ovde dajete mogu da budu sasvim dovoljne, prezentacija istih je veoma loša.
  • Profil pravljen od strane “profesionalaca” – Često ih rade PR-ovi ili vlasnici manjih preduzeća u želji da predstave svoje kompanije veće nego što jesu. Ovakvi profili drže klijente na distanci. Kako će se bilo ko povezati sa nečim što što gubi svoj identitet kroz doradu?
  • Prvo lice umesto trećeg: Pravi ljudi sa pravim dostignućima ostvaruju prave veze.

Ovo su predlozi kako transformisati svoj LinkedIn  sažeti profil u moćno oruđe koje će reprezentovati vaš biznis i stvarati nove veze.

KORAK PRVI:

Mislite o vašem rezimeu kao o razgovoru u liftu. Kada bi imali 30 sekundi da opišete šta nudite svom potencijalnom klijentu koje su tri osnovne stavke koje bi istakli? U osnovi ovo treba da bude osnova vašeg rezimea – upečatljivost, intrigantnost i sadržajnost. Cilj razgovora u liftu je da pokrenete konverzaciju, cilj vašeg rezimea je da vaš sagovornik želi da sazna više.

KORAK DRUGI:

Razmišljajte u prvom licu. Prevedite vaša dostignuća, pristupe i uspehe u prvo lice. Šta ste vi ili vaša kompanija uradili i šta bi to moglo da predstavlja osobi koja čita vaš rezime. U prevodu: “Evo šta mi možemo da učinimo za vas.”

KORAK TREĆI:

Rezime napišite sami. Iako je primamljivo da se obratite nekom ko je “ekspert” za socijalne medije, velika je razlika iymeđu onog ko ima gomilu profila na istim i nekog ko je vešt u prezentovanju i komunikaciji.

KORAK ČETVRTI:

Ključne reči. Potencijalni klijenti mogu vas naći kroz zajedničke veze, ali lakše će tići do vas koz naprednu pretragu. Napravite spisak ključnih reči i neka one budu skelet vašeg rezimea. Imajte na umu da će klučne reči privući klijente ali bez rezimea koji će ih zainteresovati neće se niko “upecati”.

KORAK PETI:

Držite se dva do tri pasusa. Budite koncizni, otvoreni i trudite se da izmamite pitanja. Poenta je podstaći razgovor a ne napraviti običnu prezentaciju. Zaobiđite formalne fraze iz brošura i pišite kao prava osoba.

KORAK ŠESTI:

Obnavljajte i dopunjujte svoj profil. Radite to kada god imate prilike. Profili nikada ne smeju biti statični, moraju da napreduju. Vremenom ćete uvideti šta kako funkcioniše, šta vas najbolje predstavlja i šta ima odjeka kod vaše potencijalne klijentele.

Izvor: trojka.rs

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar