Prosize kapsule

Brazilki iz očiju teče krv umesto suza

Brazilska tinejdžerka ima neobičan problem-kada plače, iz njenih očiju umesto suza teče krv.

Njena porodica tvrdi da je Debora Oliveira dos Santos (17) počela da krvari sa 14 godina kada ju je pretukla majka dece koju je čuvala. Devojka je dve nedelje bila u bolnici u Sao Paolu, ali lekari uprkos brojnim testovima i analizama nisu uspeli da otkriju izvor problema. Zaključili su da ima proširene krvne žile koje pucaju pod povišenim pritiskom, a nisu isključili mogućnost da je ovo stanje prouzrokovala trauma iz detinjstva.

“Trudim se da ne plačem. Već sam se navikla na krv. Međutim, nervira me što ne mogu da se izrazim. Čim sam nervozna i počnem da plačem, izlazi krv. Neki se plaše kada vide krv, a nekima se gadi. Drže se dalje od mene. Uglavnom sam sama. Najbolje se slažem sa nastavnicima”, rekla je Debora.

Na čelu lekarskog tima koji čine oftamolozi, neurolozi, psiholozi i psihijatri, bio je doktor Antonio Karlos Lopes, koji je za Deboru imao vrlo optimistične prognoze. Naveo je da postoji mogućnost da će tinejdžerka morati da pije lekove do kraja života, ali da nema ozbiljnijih pretnji po njeno zdravlje.

Objasnio je da Beta blokatori čuvaju njeno srce, stabilzuju krvni pritisak i smanjuju opasnost od srčanog udara i aritmije.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar