Prosize kapsule

U Los Anđelesu zatvoren glavni autoput, s kraja na kraj grada prevoz avionima (VIDEO)

Posle višednevne holivudske histerije i pripremea, Los Anđeles je spremno dočekao „Karmagedon“, zatvaranje ključnog auto puta.

Jedan od najprometnijih i najpoznatijih auto puteva 405 koji spaja dva dela Los Anđelesa biće potpuno zatvoren 53 sata zbog rušenja jednog mosta – nadvožnjaka.

Kako svakog vikenda ovim putem prođe i pola miliona vozila, jasno je zašto je strah od nezapamćenih gužvi realan. Ipak, Amerikanci ne bi bili Amerikanci, kada i od ovog događaja ne bi napravili šou, i to kakav drugi – nego holivudski.

U sklopu priprema stanovništva na ono šta ih čeka, odnosno „Karmagedon“, vozače su danima upoznavali sa akcijom razne poznate ličnosti, od Eštona Kučera, Kim Kardašijan do likova u najpopularnijom crtaćima.

Policija se u subotu javno zahvalila svim „selebritima“ koji su pre svega preko Twittera pomogli ovu akciju.

Svim vozačima preporučeno je pre svega da ostanu kod kuće ovog vikenda, a onima koji moraju da se kreću preporučeni su alternativni pravci, posebno ambulantnim kolima i drugim gradskim službama.

Avionom s kraja na kraj grada za četiri dolara

Snašli su se i avio prevoznici – popularni DžetBlu je ponudio kratke letove sa jednog na drugi kraj Los Anđelesa za 4 dolara, dok su helikopterske službe uvele stotine unutar gradskih letova.
Naime, kompanija nudi specijalne non-stop letove između aerodroma Long Bič na jugu i Bob Houp na severu Los Anđelesa tokom cele subote, tj. prvog dana zatvaranja autoputa 405 koji se pored obale, pruža celom dužinom grada.

Karta za let u jednom smeru košta četiri dolara, a za dolar više putnici mogu sebi da priušte nešto od pogodnosti prve klase – više prostora za noge i prvenstvo prilikom ulaza u avion.

“Pomažemo stanovnicima Los Anđelesa da izbegnu najavljeni haos i uživaju u koloni ili plaži bez da upadaju u saobraćajne gužve”, navode u kompaniji “Džetblu”, prenosi Rojters.

Ponuda je očigledno naišla na veliko odobravanje jer su karte za sve letove rasprodate u roku od svega dva sata.

Ovaj auto put je inače stekao svetsku “slavu” kada su 1994.godine objavljeni snimci policijske potere za čuvenim O Džej Simpsonom.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar