Prosize kapsule

Sve tajne vagine

Svi mi volimo vagine, neko manje, neko više. Ne znamo koliko je voli autor ovog teksta, (koji inače prenosimo sa portala B92), ali smo sigurni da je nije video baš mnogo puta u životu. Predstaljamo vam tekst koji ima toliko bisera da je njegovo čitanje opasno po zdravlje. Bukvalno.

Istraživanja pokazuju da žene mnogo manje znaju o svojim genitlijama od muškaraca. Možda zato što ih ne mogu tako otvoreno ispitati i videti kao muškarci. Nema ničeg lošeg u poznavanju sopstvene vagine.

Štaviše ako dobro budete poznavali svoje genitalije imaćete više samopouzdanja, više uživati u seksu ali i lakše dolaziti do orgazma. Ne zaboravite, pre svega toga, potrebno je da vaše genitalija budu zdrave.

1. Jedini rak koji Papa test otkriva je rak grlića materice. On ne kontroliše vaše jajnike, matericu i debelo crevo.

2. Koliko vaginalni sekret može da varira? Kod nekih normalnih, zdravih žena sekret može biti pojačan toliko da moraju da nose dnevne uloške svakodnevno. S druge strane, ima i onih koje su uvek potpuno suve. Sve dok ne osećate nikakv svrab, peckanje ili neprijatan miris, najverovatnije nemate razloga za brigu. Ako ipak sumnjate, posetite svog ginekologa.

Svaka vulva je drugačija. U neke može i da se prilegne.

3. Svaka vulva je drugačija i posebna. Neke usne su spuštenije, druge su potpuno povučene na unutra. Ne pomišljajte da se podvrgnete plastičnoj operaciji ili “podmlađivanju vagine”. Savršeni ste baš takvi kakvi jeste.

4. Mnoge žene ne dožive orgazam tokom odnosa. Klitoris je tamo gde je akcija. Većina žena koje dožive orgazam tokom seksa je shvatila kako da angažuje to mesto, bilo pozom ili direktnom stimulacijom prstima.

5. Ako tražite G-tačku budite strpljivi. Stimulacija ove oblasti obično zahteva više vremena i dublju stimulaciju nego što se pretpostavlja. Pokušajte da pomoću prsta dodirujete prednji zid vagine, gde se nalazi G-tačka. Ako ne možete da je pronađete, ne brinite. Niste jedini.

6. Potpuno je lično kako ćete da je ukrasite. Depilacija, brijanje, tetovaža, pirsing ili jednostavno prirodan izgled. Izbor je na vama i ne dozvolite da vam bilo ko nameće svoje mišljenje.

Portabl model

7. Vagina je kao biceps. Koristite je ili će se opustiti. Ako nemate partnera, ne ustežite se da nabavite dečka na baterije da vam pomogne da ostanete u formi. Ipak, ne brinite – obično to nije problem do posle menopauze, kada nežno tkivo vagine može da se skupi i povuče. Ako brinete o njoj na odgovarajući način, vaša vagina bi trebalo da vam pruža zadovoljstvo do kraja života.

8. Dok muškarci piške kroz penis, žene to ne čine kroz vaginu. Upoznajte svoju anatomiju. Uzmite ogledalce i pogledajte dole.

9. Ako se desi da izgubite nešto tamo dole, ne brinite. Ako mislite da ne možete to da pronađete, ne postoji šansa da nije tamo. Vagina je kao čarapa. Ako izgubite bananu u čarapi, ostaće u čarapi.

10. Vagina ne može da ispadne. Može da se izvrne i visi između nogu kada ostarite. Ipak, ovo stanje – karlični prolaps – može da se popravi.

Vagina je kao čarapa. Mi sve naše vagine držimo u fioci.

11. Ne postoji stvar kao što je povraćaj nevinosti. Kada je jednom izgubite, ne možete je povratiti.

12. Možete dobiti seksualno prenosivu bolest i kada koristite kondom. Koža vulve ipak može doći u dodir sa inficiranom kožom skrotuma. Zato pažljivo birajte svoje partnere.

13. Vagina ne treba da se ispira. Nema potrebe da je toliko temeljno perete. Ne verujte muškarcu kada kaže da mu miriše na ružu ili jutarnju rosu. Jednostavno miriše na vaginu. To bi bilo kao da perete ribu nakon što je skuvate.

14. Menstrualna krv treba da bude zgrušana. Ono što smatrate grudvicama su obično samo delići pranja materice. Sve dok ne gubite previše krvi, komadići zgrušane krvi ne treba da vas plaše.

15. Mnogim vaginama je neophodno podmazivanje tokom seksa, naročito ako ste stariji. Ne ustručavajte se da koristite lubrikante. Kokosovo ulje je odličan prirodni lubrikant.

Čuvajte se vaginalnih gasova.

16. Vaginalni gasovi su normalna stvar, posebno tokom seksa ili treninga. Nema razloga da vam bude neprijatno.

17. Vagina se širi prilikom porođaja. To je prirodna stvar, ali je normalno da imate osećaj da je ostala preširoka. Postoje vežbe za ove mišiće koje mogu biti od pomoći. Pokušavajte da prekidate i zadržavate mlaz dok urinirate.

18. Neke žene ejakuliraju tokom orgazma, ali normalno je i ako vam se to ne dešava. To je mala količina mlečne tečnosti koja najverovatnije potiče od parauretralne žlezde unutar materice. Ukoliko je providna tečnost, verovatno je u pitanju mokraća.

19. Seks ne bi trebalo da boli, ali to nije slučaj kod nekih žena. Ako ste jedna od njih, posetite svog lekara. Mnoge žene se stide da pričaju o tome i zato trpe bolove u tišini.

20. Siguran seks, pa čak i samo orgazam je dobar za vaše zdravlje. To podrazumeva smanjenje rizika od srčanih bolesti i infarkta, raka dojke, povoljno utiče na vaš imuni sistem, leči nesanicu, podmlađuje, održava vas u formi, reguliše menstrualni ciklus, smanjuje hronični bol, depresiju, stres, a takođe utiče i na samopouzdanje.

Izvor: B92.net

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.