Prosize kapsule

Muški razgovori iz ženskog ugla

„Da mi je da sam muva, pa da čujem sve!“  – rečenica koju mi, devojke često izgovaramo dok gledamo muškarce kako u izlasku međusobno pričaju, a znamo da nije reč o fudbalu, pri tom sam sasvim sigurna da isto i oni pomišljaju dok nas gledaju kako se kikoćemo, iščuđavamo i pričamo u glas. Da ne bude zabune za muški svet i da im potvrdim nagađanja i sumnje – jeste, u pravu ste! Mi SVE pričamo – idemo do najsitnijih detalja i najdubljih analiza, koje nas često koštaju upravo tog odnosa koji smo započele, ali tome ne možemo da se odupremo.

Iskreno, ne znam da li baš sve devojke tako rade, ali sam sasvim sigurna da moje drugarice, poznanice i ja, baš o tome pričamo kad god se nađemo. Nema tu velike filozofije i nije to nikakva tajna, međutim, ono što nas kopka jeste onaj drugi tabor! Šta se tamo dešava? Na koji način pričaju o nama? Koliko dugo pričaju o nama? Kako ovi ostali komentarišu? Da li i oni kukaju? Kako se međusobno savetuju? Uostalom, da li oni uopšte i pričaju o nama?

Često kada se nađem u muškom društvu, ja postavljam upravo ova pitanja, a odgovori su potpuno drugačiji i što bi se reklo: „Niđe veze“. Mada, da ne bude nejasnoća, muškarci uglavnom kažu kako vrlo malo pričaju o nama i to je jedina zajednička crta svih odgovora. Ali nekako mi se to u praksi i ne poklapa.

Pre nekoliko godina mi se javio drug, koji je inače iz drugog grada, i rekao da je tu sa još jednim drugom i pozvao me da izađemo. Znam ga čitavu deceniju, i mislila sam kako je to naš uobičajen izlazak. I bio je sve dok ja nisam krenula kući, a njih dvojica su mi saopštili da će ipak prespavati u mom gradu i da me čekaju sutra na doručku.

Nisam baš bila sigurna u tu priču, ali čim sam otvorila oči, oni su mi javili da me čekaju tu i tu. OK, otišla sam. Prvih 5 minuta, razgovor je tekao sasvim obično. Možda bi sada trebalo da ubacim da je reč o dva momka, koji su u tom momentu imali blizu četrdeset godina; vrlo zgodni i vrlo puni sebe. Da nastavim – nakon 5 minuta moj doručak se pretvorio u pakao!

Naime, zadesilo se da su njih dvojica u isto vreme ostali single. Odnosno, da pojasnim – nekoliko godina su imali devojke koje su ih trpele, onako baš svetski, i posle tih nekoliko godina nikakve veze, one su odlučile da ih ostave. A to jutro, oni su odlučili da mi ispričaju bukvalno, SVE! Ja sam slušala o svakom detalju i jedne i druge veze – i šta je ona njemu na to rekla, šta je on njoj kupio pa kako je ona odreagovala, koje su pločice izabrali za kupatilo, da li ga je njena mama volela tj. nije, šta je njen tata rekao na sve to, gde su letovaloi i zimovali i sve tako… A onda, kada sam pomislila da je kraj, zajebala sam se.

Tek onda su se raspilavili i počeli da mi prepričavaju gde su ih upoznali, i kako su počeli da se viđaju. Pa onda sve ostalo, u krug. Verovali ili ne, taj doručak je trajao ravno 6 sati, koje smo proveli u istom lokalu, a onda smo se prebacili u neki drugi da ručamo. Ja sam bila u potpunom šoku i kad sam se nekako izvukla i ispratila ih, počela sam da zovem sve drugarice i govorim im šta mi se desilo! Oduševljeno sam prepričavala način na koji su oni analizirali i prisećali se svakog detalja. Eto, i oni SVE pričaju!

Ne mogu da kažem da mi se to još neki put desilo ali i ovo je sasvim dovoljno za naše sumnje i nagađanja – šta se to tamo dešava?! Izgleda da se dešava isto kao i kod nas.

Istina, moj najbliskiji muški izvor ovih dana, mi kaže da je to potpuna glupost; da on vrlo dobro zna da mi to sve tako u detalje pričamo, a oni ne; oni samo spomenu: „Bio sam sinoć sa onom ribom i bilo je OK“. A jedino pitanje ovih drugih se ne odnosi na ono „Iiiiii? Kako je bilo? Pričaj!“, nego na sasvim jednostavnu opasku: „Ne seri da ti je dala na keca?!“. Posle toga, priča se nastavlja u pravcu fudbala i ostalih bitnih stvari.

Eto, to su moja iskustva o muškim razgovorima. I da budem iskrena – nemam pojma šta da mislim na tu temu!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

6 komentara na “Muški razgovori iz ženskog ugla

  • muški izvor je ponosan na svoje pametne izjave i kaže da si mu ulepšao dan, aco 🙂

   • Drago mi je da to cujem 🙂
    A za onu dvojicu sto su ti sve lepo ispricali,ne znam sta da ti kazem,zao mi je sto si morala da prozivis taj pakao.Ali eto naleti se na poneki primerak muskog roda koji se po necemu razlikuje od svoje vrste.:-)

 1. misliš da se moj muški izvor razlikuje od svoje vrste ili si mislio na sebe ? 🙂

  aco, nije mi bio baš toliki pakao sa onom dvojicom, bila sam u suštini presrećna jer sam videla i čula da se i vi svi, i te kako sećate ko je šta imao obučeno, ko je šta rekao, pa sve tako do najsitnijih detalja ! isto sve, kao i mi 🙂

 2. Ne,ne mislio sam na tu dvojicu sto su ti se tako lepo ispovedila.

  Upravo zbog toga sto su pamtili sve detalje,bas zbog toga sam ih nazvao kao poneki primerak koji se razlikuje od svoje vrste.:)

  • e pa onda se razumemo 🙂 ali ja i dalje mislim da svi sve pamte.. naravno, ono što je vredelo, makar malo 🙂