Prosize kapsule

Online igra za upravljanje fabrikom

Siemens je kreirao online igru u kojoj igrači treba da poboljšaju produktivnost, efikasnost i održivost simulirane fabrike. Posle 100 dana prodaje, Plantville već ima oko 16.000 registrovanih igrača u više od 140 zemalja.

Igra daje jasnu sliku zadataka s kojima se suočava jedan inženjer fabrike, a opcije su fabrika za flaširanje, fabrika za proizvodnju vitamina i fabrika za sklapanje vozova. Ciljevi igre su poboljšanje bezbednosti, kvaliteta i isporuke. Tu se igrači pozivaju, na primer da optimizuju upravljanje energijom ili da povećaju zadovoljstvo zaposlenih, pri čemu su u mogućnosti da koriste rešenja i proizvode Siemensa, kao što su energetski ekonomični servo-motori, automatski sistemi ili sistemi za rasprskavanje. Da bi povećali produktivnost, oni mogu i da zapošljavaju nove radnike.

Četvrtom fabrikom, Fabrikom godine, upravlja Pete, avatar, koji takođe uvodi igrače u igru. Kao ekspert za rukovođenje fabrikama, Pete daje učesnicima savete na različitim nivoima igre, koristeći kratke filmove, zagonetke ili online razgovore u kafeu. U razgovorima učestvuju stvarni eksperti za fabrike, koji u redovnim intervalima učestvuju u diskusijama.

Igrači mogu da razmenjuju ideje i utiske na Facebooku, LinkedInu i Twitteru.

Siemens je saopštio i da želi da nadograđuje Plantville, pa bi igra mogla biti proširena i na univerzitet, bolnicu, informacioni centar ili transportni sistem.

http://www.plantville.com

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar