Prosize kapsule

Tabloidi prisluškivali i Ejmi Vajnhaus

Britanski tabloidi prisluškivali su i telefon preminule pevačice Amy Winehouse, imali potpun uvid u njen medicinski karton a takođe su prisluškivani i njeni roditelji, brat i bivši muž.

To tvrdi nekadašnji novinar škotskog tabloida Sunday Mail Čarls Lejveri, koji u tekstu na svom blogu iznosi tvrdnje da u rutinsko prisluškivanje Amy Winehouse i užeg kruga ljudi oko nje, nije bila umešana “samo jedna medijska grupa, nego većina medija” – povezujući dve teme koje ovih dana najviše potresaju britansku javnost, hakovanje telefonskih poruka i smrt popularne pevačice.

Njen otac Mič, majka Dženis, brat Aleks i bivši partner Blejk Filder-Sivil takođe su bili na meti kriminalne borbe tabloida za što boljom pričom, tvrdi Lejveri. Tabloidi su znali sve o njenom lečenju, uključujući tačno vreme kada stiže na kliniku ili se vraća kući. O vremenu tokom rehabilitacionih tretmana takođe se naširoko izveštavalo. Izvor bivšeg novinara tvrdi da su izveštači i paparaci tačno znali gde se i s kim pevačica kreće, “slučajno” bi je sretali i družili se s njom, podstičući je na ponašanje koje će obezbediti tražene reportaže i fotografije.

“Mnogi novinari sada zataškavaju tragove izveštavanjem o njenoj smrti”, piše Lejveri.

Inače, policija je upozorila medije da ne spekulišu o uzrocima smrti Amy Winehouse. Posle obdukcije izvršene u ponedeljak zvanično je saopšteno da se njena smrt više ne smatra “neobjašnjivom”, iako se još čeka na rezultate toksikološke i histološke analize, kao i da je pevačica bila mrtva bar šest sati pre nego što je telohranitelj našao njeno telo i pozvao hitnu pomoć.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.