Prosize kapsule

Italijanskim mafijašima zabranjena firmirana garderoba u zatvoru

U glavnom sicilijanskom gradu Palermu u dvorištu zatvora mafijaši su do sada nosili najskuplju dizajniranu garderobu. Nova upravnica zatvora ukinuće im tu privilegiju.

Tamošnji zatvorenici, naime, ne moraju da nose posebno skrojena zatvorska odela i dozvoljeno im je da se šetaju u Armanijevim i Guči kreacijama. S obzirom da je većina iza rešetaka zbog povezanosti s mafijom, ljubav prema dizajnerskim komadima osuđeni mafijaši preneli su i u život iza rešetaka.

Tu praksu ukinuće novoimenovana upravnica zatvora Ućadrone. Rita Barbera je izjavila da se više neće tolerisati da zatvorenici, većinom članovi Koza Nostre, ističu svoj status s Viton jaknama, Valentinovim svilenim košuljama i Najki i Adidas trenerkama.

“Kada se samo spomene naš zatvor, svi odmah pomisle na slike “kumova” u svilenoj odeći i delove iz filmova koji slave mafijaše. Vreme je da uklonimo razlike među zatvorenicima, posebno među onima koji ističu svoju ekonomsku nadmoć i status”, kazala je Rita Barbera.

Njena najava već sada izaziva negodovanje mafijaških supruga. Jedna žena se požalila italijanskom dnevnom listu “La Stampa” da se vlada petlja u to kako se njen muž oblači, dok je druga iskreno priznala da će, ako ova odluka bude sprovedena, njen muž morati da hoda gol.

“Pa on ima samo firmiranu garderobu. I to ne zato da bi se sa njom razmetao, nego zato što je kvalitetnija i duže traje. Zašto bi ga sada ponižavali i terali da se oblači na uličnim pijacama?”

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.