Prosize kapsule

Muška moda – muški nakit

Popularnost muškog nakita nije vezana isključivo za metroseksualnost, prvu deceniju trećeg milenijuma niti su su svi muškarci koji stave prsten, ešarpu ili ogrlicu neizbežno GAY. Tokom istorije imali ste mnogobrojne primere muškaraca koji su voleli svoj nakit, i pri tome nisu imali ništa manje testosterona ili više sklonosti ka istom polu. Baš naprotiv – nakit je dokaz samopouzdanja, a detalji su odličan način da upotpunite svoj stil i sitnicama iskažete svoju ličnost. Zbog toga vam u tekstu koji sledi predstavljamo nekoliko najuticajnijih brendova muškog nakita, a naš vodič će vam pokazati koliko je ova grana modne industrije zaista razvijena.

Armenta

Armenta je španska linija modnih asesoara za muškarce koju predvodi Emili Armenta. Reč je o luksuznom nakitu inspirisanom španskom istorijom i arhitekturom koja je je u jednom periodu bila pod jakim uticajem Orijenta. Kada bismo trebali da vam dočaramo bogatstvo ove kolekcije, baš bi BOGATSTVO bila prava asocijacije – bogatstvo gusarske škrinje.

Cartier

KRALJ NAKITA Cartier, godinama opslužuje mnogobrojne bogataše i poznate svetske zvezde najlepšim komadima luksuznug francuskog nakita, ali i glamuroznim satovima koji su retko neukrašeni dijamantima. Muška kolekcija nastala je kao varijacija ženskog nakita, ali to ne znači da je nakit ženski. Za one koji vole skupoceno, blještavo i pomalo kičasto Cartier, ili neka znatno jeftinija kopija pravi je izbor.

David Yurman

Za muškarce čeličnog srca tu je kolekcija muškog nakita koju od 1980. godine dizajnira David Yurman. Hladni sjaj metala, idealan spoj kamena, ponekog nebrušenog dijamanta i srebra čine Yurmanovu kolekciju odličnom kao copy-paste primer za sve muškarce koji svoj stil definišu poluelegantnim.

John Hardy

Ovu vrstu nakita najlakše možete zamisliti na crnačkim makroima i kicošima poput, recimo, Snupa. Sedište kompanije koju je osnovao Kanađanin John Hardy je u Hong Kongu, a egzotika i mistika drevne Azije poslužile su Hardiju da kreira svoju ekskluzivnu kolekciju, skupo kičastog nakita, koji definitivno mogu nositi samo PRAVI muškarci.

 King Baby Studio

A sada poslastica za okorele hardere i darkere čiji stil ne može biti potpun bez nečega iz kolekcije Mičela Bindera koji svoj nakit kreira isključivo za OTPADNIKE i LOŠE MOMKE.

Konstantino

Ova kolekcija nakita inspirasana vizantijskom kulturom, stilom i duhom najviše odgovara baš onom tipu muškarca koji je odrastao uz „Kum“triologiju i svoje životne stavove usmerio ne ka starom Stambolu, već ka Rimu i starim latinima. Možda jeste Konstantino, ali muškarca koji nose ovaj nakit mogu da zovu jedino Don.

Ravi Ratan

Neverovatan spoj visoko kvalitetnog čelika, plemenitih metala i dragog kamenja ovu kolekciju modnih asesoara za muškarce čine jednim od najelitnijih imena u svetu muške mode i nakita.

Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Muška moda – muški nakit