Prosize kapsule

Sexy bliznakinje (FOTO PRIČA)

Blizanci. Kontroverzni i intrigantni. Deluju nam i sumnjivo i kul, i uvrnuto i simpatično, a svako od nas ima i fantaziju da bude u “trouglu” sa bliznakinjama. I, potpuno nas razumemo. Bolje dvaput nego jednom.

Blizanci se mogu roditi iz istog zigota i tada su identični, ili iz dva različita jajašca, kada se razlikuju, ali se rađaju u isto vreme.

Učestalost jednojajčanih blizanaca je kostantna i iznosi tri do pet na 1.000 trudnoća, dok učestalost dvojajčanih blizanaca varira od četiri do 50 na 1.000 trudnoća. Smatra se da je rađanje jednojajčanih blizanaca slučajan fenomen, a dvojajčanih – rezultat većeg broja ovulacija, i da pokazuje familijarnu tendenciju.

Najstarija žena na planeti koja je rodila blizance jeste sedamdesetogodišnja Indijka Omkari Panvar.

Osnovna karakteristika govora blizanaca je postojanje vlastitog jezika, poznatog kao “jezik blizanaca”, koji je razumljiv samo njima – idioglosija, kriptofazija ili autonomni govor. Pretpostavlja se da 40 odsto blizanaca razvija svojevrsni vlastiti jezik, posebno u drugoj godini života.

Istraživanje je pokazalo da u Velikoj Britaniji ima oko 1.400 blizanaca, u Belgiji 5.000, Nemačkoj 1.450, a u Holandiji čak 20.000 dvojki, dok ih u skandinavskim zemljama ima oko 48.000. Koliko blizanaca ima u Srbiji, nije pouzdano poznato.

Blizanci su vrlo uobičajeni među Nigerijcima, a vrlo retki među Japancima.

Britanka Kajli Hodžson rodila je 2005. godine blizanke različitih rasa – jednu devojčicu bele boje kože i jednu crne. Iako su roditelji takođe mešanih rasa, ovakav primer događa se u jednom od milion slučajeva.

Iako znamo da su blizanci često vrlo povezani, često se ne zna da li se radi o slučajnostima ili stvarnoj telepatskoj povezanosti.

Dve sestre bliznakinje Ešli Spinks i Andrea Springer carskim rezom rodile su 2004. godine svaka blizance dečake na isti dan. Tek nakon šest meseci trudnoće saznale su da obe nose blizance.

Bili Leon Mekreri i Beni Lojd Mekreri,  poznati i kao MekGvajer blizanci, ušli su u Ginisovu knjigu rekorda kao najteži blizanci na svetu, s težinom od 328 i 338 kilograma. Bili je 1979. godine stradao u saobraćajnoj nesreći, dok je Beni umro 2001. godine od usled prestanka rada srca.

U slučaju krađe 6.8 miliona dolara vrednog nakita, policija je na osnovu nađene DNK sa mesta zločina pronašla dva osumnjičena, blizance Hasana i Abasa. Nakon suđenja obojica su pušteni iako je na osnovu DNK utvrđeno da je jedan od braće učestvovao u zločinu, ali pošto obojica imaju identičan DNK nije se moglo utvrditi koji od braće je pravi krivac.

Braća Katalin i Valentin rođeni u Rumuniji rođeni su s dva meseca razlike iako su blizanci. Katalin je rođen dva meseca prerano, međutim doktori su drugo dete odlučili da porode kasnije, pa su deca otpuštena iz bolnice isti dan.

Bliznakinje Tamara i Adriana rođene u Meksiku odvojene su prilikom rođenja i date su na usvajanje u Ameriku. Nijedna nije znala da ima sestru bliznakinju sve dok se obe nisu upisale na isti fakultet. Kad su ih prijatelji počeli zamenjivati, uspostavile su kontakt internetom i postale prijateljice.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Sexy bliznakinje (FOTO PRIČA)