Prosize kapsule

Bol kao fetiš

Iako mnogi ljudi seksualni fetiš prema bolu smatraju u najmanju ruku čudnim, puno je i onih koji ga vole i praktikuju. Šta je to što bolu u seksualnom kontekstu daje oreol uživanja i zabranjenog voća?

Bol je nervni signal koji se iz svih delova tela prenosi do mozga, a tako funkcionišu i drugi osećaji, kao što su zadovoljstvo i užitak. Zbog svega toga, granica između bola i zadovoljstva vrlo je tanka i nejasna.

Štipanje, na primer, koje nam obično uzrokuje bol, može pružiti i užitak ukoliko nam to radi neko koga volimo. Ako vas neko ogrebe slučajno, taj bol ćete doživeti kao neprijatnu senzaciju. Ali, ako to učini vaša partnerka tokom predigre i uvoda u vatrenu noć, onda će to podstaći slatko iščekivanje i užitak. Sa druge strane, maženje, koje a priori smatramo prijatnim, prijatno je samo ako nas mazi osoba koju volimo, ali ne i ako to čini neko koga baš i ne gotivimo.

Tanka je granica između bola i uživanja

Kako telo reaguje?

Mozak može da ojača i ublaži spoznaju o osećajima, a to se odnosi i na bol. Ponavljanje jedne te iste boli ne može da smanji bol, ali nas navikava na taj osećaj i možemo da ga podnositi i da pritom tom čak i uživamo u određenim granicama.

Iz perspektive sado-mazohista

Erotsko šamaranje po pozadini ugodno je za onoga ko udara, i za onoga ko je udaran, ali samo ukoliko su na to oboje pristali.

Prvi udarci nisu baš prijatni, ali su u nastavku sve prijatniji, do granice koja se ne sme prekoračiti, jer postoji rizik da prijatno preraste u neprijatno. Ukoliko ne prekoračimo pomenutu granicu, seksualno uzbuđenje žene može dostići takav nivo da i blaga stimulacija klitorisa može da dovede do jakog orgazma.

Literatura

Light varijanta: Paolo Koeljo-11 minuta

Hard Core varijanta: ceo opus Markiza de Sada

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Bol kao fetiš

  1. Pingback: Bol kao fetiš | My Blog