Prosize kapsule

“Medvedeve devojke” u borbi protiv piva (VIDEO)

Grupa ženskih pristalica ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva organizovala je u centru Moskve akciju podrške predsedničkom nacrtu zakona o zabrani konzumiranja piva na javnom mestu, nudeći okupljenima da skinu poneki deo odeće u zamenu za odricanje od piva.

Aktivistikinje internet grupe “Medvedev – naš predsednik”, koje su sebe prozvale “devojke Medvedeva” (Medvedev Girls) okupile su se na Novopuškinskom trgu u Moskvi i, držeći posude-dozere, predlagale prolaznicima da prospu pivo, a u zamenu su nudile da se skinu: za tri litra piva bile su spremne da skinu šorts, a za šest litara majcu.

Kako ističu ruski mediji, na performansu je bilo mnogo više novinara i fotoreportera nego onih koji su bili spremni na “razmenu”.

Na kraju performansa devojke su prosule svo prikupljeno pivo u kanalizaciju. Policija nije ometala akciju, ali je na kraju prišla devojkama i legitimisala ih.

Grupa obožavateljki predsednika Medvedeva objavila je pre izvesnog vremena video snimak na sajtu “Vkontakte”, na kojem je najavila ovu akciju.

“Naš odgovor na (internet grupu)”Armija Putina” su Medvedev Girls. Spremne smo na sve radi Dmitrija Anatoljeviča”, poručile su devojke.

Krajem jula “Armija Putina” organizovala je performans u centru Moskve, na kojem su devojke nosile bele majce sa likom Putina naslikanim ružičastom bojom.

Nedavno su devojke okupljene u internet grupu “Meni se stvarno sviđa Putin” nudile posetiocima Vorobjovih gora u Moskvi da besplatno operu njihove automobile ruske proizvodnje.

Putin i Medvedev još nisu objavili ko će se od njih dvojice kandidovati na sledećim predsedničkim izborima 2012. godine.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.