Prosize kapsule

"Muškarci od A do Š" by Sonja Madžar

Kažu da čovek najlakše reši probleme kada odgovore potraži u sebi. Nije da je neki problem, ali tematika muško-ženskih odnosa aktuelna je od kad postoje i njeni sastavni elementi – muškarci i žene. Taj ko ih je stavio u određeni odnos na pameti je imao reprodukciju i produženje vrste, ali kao da je smetnuo sa uma ili nije želeo da razmišlja o komplikacijama koje će iz odnosa ovo dvoje proizići.

order cialis

Ljubav je muka (gorka ili slatka, kako se uzme), to znaju i muškarci i žene, a od toga kako i koliko se namučiš zavisiće šta ćeš na kraju dobiti. Mi ne razumemo njih, kao što ni one ne razumeju nas. I jedni i drugi se, ipak, posmatramo i donosimo zaključke. Sonja Madžar, žensko pero M@N! magazina, u knjizi „Muškarci od A do Š“ po Vuku je poređala svoje opservacije o muškarcima s kojima se tokom života većina žena „odnosila“ i zaključila – idealni postoje, samo ih treba na vreme uočiti.

Savršen muškarac – MIT ili STVARNOST?

Kojoj grupi muškaraca ti pripadaš najlakše ćeš odrediti ako pročitaš Sonjinu knjigu.  Od  Alkoholičara, preko Zauzetog do Neženje, Lepog, Jednoličnog i Opasnog, Sonja svoja zapažanja o muškarcima završava sa Džiberima i Šmekerima, ali važnije od toga da se pronađeš u ženskom oku kao „Muškarac od A do Š“, jeste ono šta ćeš učiniti sa tim otkrićem. Pročitati, pročitati i kiselo se nasmejati, pročitati i zaboraviti, pročitati i dohvatiti Playboy, ili pročitati i pokušati da promeniš nešto na sebi u nastojanju da se približiš nedostižnom idealu MUŠKARCA kakav NJOJ TREBA. Naš savet – ovo poslednje ne pokušavaj. Takav ne postoji, a zašto shvatićeš iz Sonjinog spiska osobina idealnog muškarca koji ti ostavljamo u sledećem odeljku. Dok one čekaju JEDNOG koji će imati sve te osobine, TI postani TAJ koji će imati bar neke od njih. U toj misiji uvek imaj na umu – SAVRŠEN MUŠKARAC NE POSTOJI, jer ne postoji ni SAVRŠENA ŽENA. Važno je da budeš bolji nego

što jesi i da sebi nikada ne kažeš – ja sam idealan. Takve vole najviše – da im ukažu na sve njihove mane, sažvaću i produže dalje dok se grčiš poput pitonovog poslednjeg obroka.

Savršen muškarac by Sonja Madžar

Da ne bismo mi previše mudrovali na ovu temu, Sonja je sasvim lepo izložila sve što savršeni muškarci trebaju da imaju i kakvi treba da budu da bi bili SAVRŠENI:

Ambiciozni – u svakom smislu;

Brižni – a to nama i treba;

Verni – što je retkost i dragocenost;

Galantni – celebrex online ali ne i raspikuće;

Diskretni – to je osobina zvana „daj-bože“;

Đaci – kad god počinju nešto novo;

Elokventni – za tim uvek žudimo;

Žilavi – kada su u pitanju ozbiljne stvari;

Zreli – što je zapravo i naveća vrednost;

Iskreni – o tome sanjamo i kunemo se u takve;

Jedini – ali se nadamo još samo jednom takvom;

Kulturni – a mi to često ne znamo da poštujemo;

Lagani – a ne navalentni;

Ljubavnici – što nekako logično sledi iz onog da su najbolji;

Muškarci – pre svega;

Najbolji – naravno;

Njuškala – ali diskretna i samo kada je to potrebno;

Oprezni – kada su u pitanju rizici;

Realni – a ne k’o mi;

Stvarni – a ne oni najbolji Bred Pitovi, Kluniji , Denzeli i ostali iz ekipe;

Taktični – i uvek imaju pravu, pametnu taktiku;

Ćutljivi – kada situacija to traži;

Ubedljivi – kada pričaju o onom u šta veruju;

Frajeri – uvek su frajeri;

Hrabri – to se podrazumeva;

Cinični – vrlo retko i sa merom;

Čvrsti – u odlukama;

Džekovi – ne može drugačije, uvek je tako;

Šarmantni – i tako osvajaju sve i stalno.

Spisak, priznajemo, nije kratak, ali je pravo blago za sve one koji planiraju da se skrase kraj devojke sa kojom će u sreći i ljubavi provesti ostatak života. Sonji, možemo

samo da zahvalimo na ogromnom poslu koji je sažela na stotinu strana kvalitetnog sadržaja. „Muškarci od A do Š“, možda, neće biti svima po meri, ali uz Sonjinu pomoć od vas će biti muškarac po meri, i u to nema sumnje. Sumnjamo, pak, u žensku reakciju na muški odgovor „Žene od A do Š“, koji je pred sve nas nesavršene MUŠKARCE postavljen kao SAVRŠEN izazov. Čikamo te da prozboriš koju na ovu temu, mi hoćemo SIGURNO.

Sonjinu knjigu “Muškarci od A do Š” možete da pazarite po ceni od 330 dinara u knjižarama “Delfi” (gde god ih nađete) ili u knjižarama “Orfelin”, “Solaris” i “Bobo” u Novom Sadu. postoji i mogućnost online poručivanja knjige po istoj ceni na sajtu www.knjizara.com.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

4 komentara na “"Muškarci od A do Š" by Sonja Madžar

 1. hvala nikola 🙂 iskreno, ja se nadam da će neki super frajer i nas da oplete i da napiše "Žene od A do Š" !!! uživala bih da to čitam 🙂

 2. Dobro tekst ako se cita izmedju redova.
  A knjiga (spisak licnih zelja ) je jos jedna od milion u nizu . Sto vec pocinje da iritira…. i doprinosi dekadenciji i Betaizmu "muskaraca" koja je vec u toku.
  Prave savete i knjige za muskarce treba da pisu isti, jer ih samo oni zaista razumeju i samo oni koji uspevaju kod zena i u zivotu imaju kredibilitet i pravo da savetuju.
  Tako da..muskarci ucite od oceva, brace, prijatelja i drugih muskaraca.
  A ovo, "cek da vidim sta ona zeli pa da budem takav" je kao sto ste i objasnili, pogresno. U tom smislu review knjige je besmislen 🙂

 3. Dragi Nik, ova moja knjiga ni u kom slučaju ne predstavlja spisak, a još manje, ličnih želja. U njoj su skupljena sasvim istinita iskustva koja smo prolazila, moje drugarice i ja. Ni u jednoj od priča nećeš pronaći pesimistički stav ili komentar kako je muškarac bio loš a mi jadne dobre i neiskusne. Ovo zapravo jeste knjiga o svakodnevnim situacijama u muško-ženskim odnosima, i zapravo knjiga o tome kako mi, devojke reagujemo na različite muškarce. Zaista, ali zaista nisam imala nameru da savetujem i ispravljam muškarce, niti da ih razdvajam od devojaka, naprotiv!
  Ne znam gde se tu oseti dekadencija, to mi je prilično velika nejasnoća.
  A koliko shvatam, knjigu naravno niti si pročitao niti imaš nameru… Pa čemu onda komentarisanje?