Prosize kapsule

U Velikoj Britaniji devojčice uče da plešu oko šipke

U Velikoj Britaniji jedna škola podučava devojčice da plešu oko šipke. Instruktorke i roditelji u tome ne vide problem.

Školica “Male igračice” nudi devojčicama obuku iz plesa oko šipke, a instruktorka Karli Vilford za “Dejli mejl” kaže da ne vidi u čemu je problem. “Ovo je akrobatski ples, a ne striptiz. Devojčice uče da podignu sebi samopouzdanje, i ostaju u formi jer je ovo veoma zahtevna igra”, objasnila je ona. Časovi koštaju pet funti, i održavaju se u studiju “Make me fabulous” u Northemptonu.

Pripreme od malih nogu

Jedna majka, koja je poslala svoje ćerke stare tri i pet godinana časove, rekla je da su devojčice “očarane” ovom novom veštinom, jer nemaju predrasude kao odrasli. “Njima je jednostavno zabavno da se penju i spuštaju uz šipku, i pritom igraju. Mada, nije da ću se pohvaliti u školi da ih šaljem na časove”, rekla je ona.

Devojčice uče “standardne” akrobatske pokrete, kao što je širenje nogu tokom spuštanja, a organizacija za dečja prava “Kidskejp” saopštila je da su ovi časovi eklatantan primer prerane seksualizacije dece.

“Jasno je da decane vide ništa loše u tom plesu, ali uče pokrete potpuno nesvesna seksualne poruke koje mogu slati pogrešnim, pa čak i opasnim osobama. Deca moraju da ostanu deca”, rekao je direktor tog udruženja Klod Najts.

A kad porastu, postaju "zvezde"

Vilfordova, koja u istoj školi drži i časove striptiza za odrasle, rekla je da je grupu za decu osnovala jer su brojne devojčice htele da rade isto što i njihove majke.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar