Prosize kapsule

Duh navodno zaposeo kuću u Novom Pazaru

Jednu kuću u Novom Pazaru navodno je zaposeo duh! Policija čuva kuću, a radoznalci se neprestano okupljaju kako bi videli šta se dešava.

Dva policijska automobila obezbeđivali su sinoć kuću Esa Vrujčanina u Sandžačkoj ulici u novopazarskom naselju Hadžet, koju navodno već četvrtu noć pohodi džin (duh ili đavo).

Policija je tu da bi onemogućila okupljanje većeg broja građana, od kojih neki, uvereni u ovu pojavu, klanjaju ne bi li molitvama pomogli porodici Vrujčanin da se oslobodi ove neželjene pojave, dok je veliki broj i onih koji dolaze iz puke radoznalosti.

Niko od porodice Vrujčanin nije bio sinoć raspoložen za izjave. Oni su okupljene sugrađane molili da se ne zadržavaju pred njihovom kućom, obrazlažući to tvrdnjom da je njihova porodica u “velikom problemu”.

Dobro obavešteni tvrde da se u kući Vrujčanina nalaze imami koji čitaju prigodne stihove iz Kurana i da među njima ima onih koji su došli iz Bosne i Hercegovine i pokušavaju da porodici Vrujčanin vrate mir.

Sandžačka ulica je devete ramazanske noći bila prilično prometna, jer mnogi su želeli da prođu pored kuće Vrujčanina na čijem krovu, kako se tvrdi, džin najviše obitava. Oni koji tvrde da su videli džina kažu da je visok dva do tri metra, da je obučen u belo i da mu je lice nevidljivo.

Duhovi nemaju pametnija posla, pa navratili do Novog Pazara

Pričaju i da je džin “ušao u obračun” sa Vrujčaninom i da mu je tom prilikom pocepao košulju!

Ipak, među okupljenima je najviše onih koji ne veruju u priču o duhu. Vernici tvrde da je ovo prvi put da se tako nešto događa u Novom Pazaru, ali ima i onih koji tvrde da je reč o “čistoj ezoteriji”, te da ova priča, “ne zaslužuje ama baš nikakvu pažnju”.

Poznavaoci podsećaju na verovanje da se tokom Ramazana otvaraju vrata raja za meleke (anđele) koji posećuju one najistrajnije u postu, dok se vrata pakla zatvaraju, a šejtani (đavoli) bacaju u lance.

Mesec Ramazana je za muslimane ove godine počeo 1. avgusta i tada se oni uzdržavaju od hrane i pića tokom dana, od izlaska do zalaska Sunca. Ovaj Ramazan će trajati 29 dana, nakon čega se nastavlja trodnevni praznik Ramazanski Bajram.

Izvor: Tanjug

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Duh navodno zaposeo kuću u Novom Pazaru

  1. Pingback: Duhovi iz Novog Pazara zapravo nemački glumci | Muški magazin - M@N!

Ostavite komentar