Prosize kapsule

Džek Trbosek je bio detektiv koji je radio na slučaju?

Već 120 godina nagađa se ko je serijski ubica Džek Trbosek. Sumnjičili su se svi, od članova kraljevske porodice do lokalnih mesara….sada je na red došao detektiv koji je radio na tom slučaju.

Iako su se hladnokrvna ubistva prostitutki dešavala u Londonu pre 120 godina, mnogi i dalje očajno žele da pronađu ubicu pa taman prstom uprli na najmanje verovatnog-samog detektiva na slučaju.

Upravo u to uveren je i 84-godišnji španski pisac Hose Luis Abad koji je ove nedelje objavio knjigu ‘Jack the Ripper. The Most Inteligent Murderer in History’.

Na temelju svojih istraživanja Abad je došao do zaključka da je ubica koji je osakatio i ubio najmanje pet prostitutki niko drugi do glavni inspektor Skotland Jarda Frederik Eberlin.

Abad je ujedno i stručnjak za rukopise i upoređujući rukopis Eberlina shvatio je da je jednak onom u rukom pisanom dnevniku koji se pojavio u Liverpulu 1992. godine. Iako se autorom i potencijalnim ubicom smatrao izvesni trgovac pamukom Džejms Mejbrik, Abad je uveren da iza svega stoji inspektor Skotland Jarda jer “rukopis ne laže”.

O detaljima Eberlienovog života malo se zna. Na čelo istrage došao je nakon ubistva Meri En Nikols, u augustu 1888. godine. Umro je 1929. godine u svom domu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.