Prosize kapsule

Jordan uskoro dobija “Star trek” zabavni park

Ogroman zabavni park sa tematikom filmskog i TV serijala „Zvezdane staze” u Jordanu dobio je zeleno svetlo za izgradnju pošto je obezbeđen budžet od 1,5 milijarde dolara.

Ambiciozan projekat na 7450 ari nazvan Zvezdarijum na Crvenom moru (Red Sea Astrarium) biće smešten u primorskom gradu Akabi.

Park će biti i model za upotrebu „zelene energije”, spoja obnovljivih tehnologija najvišeg nivoa i paviljon za budućnost, gde će biznismeni, studenti i drugi zainteresovani moći da nauče nešto o izvorima alternativne energije.

Biće tu i najrazličitijih multisenzorskih iskustava 23. veka, sa simulatorom vožnje svemirskim brodom najnovije tehnologije za koji graditelji kažu da će „iskustvo zabave vinuti u nove, vrtoglave visine”.

Druge atrakcije u parku biće pod vavilonskim, nabatejskim, britanskim i rimskim uticajima, zajedno sa pozorišnim produkcijama, noćnim spektaklima, restoranima i prodavnicama.

Suština ’Zvezdanih staza’ jeste približavanje različitih svetova i verovanje u daleku budućnost”, kazala je Liz Kalodner, menadžerka u CBS-u. „Ponosni smo što ćemo ovako jedinstveni interaktivni projekat doneti u Jordan i učiniti ga delom jordanske budućnosti”.

Ovaj park je „čedo” jordanskog kralja Abdulaha, velikog fana „Zvezdanih staza”, koji je čak bio statista u jednoj epizodi TV serijala „Star Trek: Voyager”.

Izgradnja će započeti u martu 2012. a otvaranje je planirano za 2014.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar