Prosize kapsule

Duhovi iz Novog Pazara zapravo nemački glumci

Navodna pojava duha u jednoj kući u naselju Hadžet u Novom Pazaru ovih dana zasmejava, ali i uznemirava Novopazarce. Povodom ovih priča oglasila se i gradska uprava koja je apelovala na građane da ne pridaju preveliku važnost besmislicama. Uprava je navela da je ta lokacija korišćena za snimanje jednog broja scena u filmu „Most“, nemačke rediteljke Mihaele Kezele.

“Gradska uprava poziva na pribranost, podsećajući da mediji često ne biraju način kako bi povećali svoje tiraže ili gledanost. U naselju Hadžet, snimljene su scene u kojima se kostimirani glumci penju po krovovima kuća i igraju oko lokalne džamije. Te su scene, po svemu sudeći nekome sa nimalo dobrim namerama, poslužile kao lajt motiv za plasiranje priče o pojavljivanju duhova, što bespotrebno unosi nemir među građanima Novog Pazara”, navodi se u saopštenju gradske uprave Novog Pazara.

Ne znamo da li je novopazarski duh izašao iz ovakve lampe...

Međutim, ovdašnja javnost je podeljena na one koji u čitavu priču ne veruju i one koji već nekoliko noći provode u Sandžačkoj ulici ne bi li videli neželjenog posetioca. Jedan od očevidaca ove pojave Admir Halitović kaže da mu smeta publicitet i okupljanje građana, jer im time samo odmažu.

“Ma smeta nam to okupljanje naveče ispred kuće, jer sve izgleda kao neki spektakl, kao da su na nekoj utakmici, dozivaju, navijaju, viču. Sinoć smo ih više puta molili da se raziđu, da nam olakšaju muku. Kako bih vam rekao, nije nam lako, svašta čoveku pada na pamet, u kući živi puno dece. Još uvek smo svi tu, niko se nije odselio jer verujemo da će se ovo rešiti što pre. Pokušavamo da nađemo lek na sve načine i da oteramo duhove preko hodža i preko raznih drugih stvari. Hodže ne znaju šta je to, zapravo niko ne može da nam kaže o čemu se radi”, priča nevoljno Admir.

On tvrdi da je prvi video duha i to pre tačno četiri nedelje.

“Pošao sam sa drugog sprata kod brata, koji živi na trećem spratu kuće i kako sam išao uz stepenice video sam čoveka kako stoji na vrhu. Zamahnuo je i gađao me ukrasom, keramičkim golubom. Sreća je bila što me promašio i pogodio u stub ispred mene. Brat je čuo da je nešto puklo i izašao, pošao za njim, ali on je nestao. Imao je oblik čoveka, ruke, noge, ma sve… Jedino nisam uspeo da mu vidim lice, jer je bio mrak, a i taj deo je bio potpuno crn, kaže Admir.

On dodaje da su ga nakon te večeri viđali još dva ili tri puta, a poslednji put pre tri noći.

...ali mi im preporučujemo da pozovu Ghostbusterse

U novopazarskoj policiji su potvrdili informaciju da je patrola policije bila prošle noći na licu mesta po prijavi da je u Sandžačkoj ulici okupljen veći broj građana, ali da je otišla po utvrđivanju činjenice da nema narušavanja javnog reda i mira.

“To čudno stvorenje nas je gađalo saksijom sa krova”

Duha su videli Amko i Irfan Vrujčanin, koji takođe kažu da im nije sve jedno, ni lako.

“To čudno stvorenje obučeno u belo video sam prvi put pre mesec dana, posle ponoći u neosvetljenom gornjem spratu kuće. Krenuo sam za njim, ali je on nestao u mraku, od čega celu noć nismo zaspali. Nakon toga ga je video moj sinovac Irfan, koji me je pozvao, ali čim smo krenuli za njim da ga jurimo on je nestao. Pre tri noći je bio na terasi, a kada smo krenuli za njim gađao nas je saksijom sa cvećem i pobegao preko krova ” priča Amko.

Novopazarsko naselje Hadžet je sagrađeno na groblju streljanih muslimana 1944. i 1945. godine, gde je glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić 29. jula postavio kamen temeljac za još jednu džamiju u Sandžaku.

Izvor: Blic

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.