Prosize kapsule

Srbin držao tri Hrvata kao taoce u vozu u Ukrajini

Državljanin Srbije Dalibor Vasović držao je dva sata tri Hrvata kao taoce u vozu na liniji Moskva-Budimpešta. Policija je privela pijanog razbojnika u stanicu u gradu Lavovu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine navodi da su ekipa policije i hitna pomoć pozvani da intervenišu u vozu jer je pijani državljanin Srbije više od dva sata držao u kupeu tri državljanina Hrvatske preteći im nožem. Incident se dogodio juče na železničkoj stanici u Lavovu.

Kako navode mediji, oni su se zajedno vraćali iz Moskve. “Bili su zajedno u kupeu, pili i glasno pričali. Zvučalo je kao da se raspravljaju, ali ne znamo o čemu”, rekao je jedan svedok. Pregovori s napadačem, koji je kod sebe imao nož, trajali su sat i po. Pošto je ih pustio, napadač je, držeći nož u ruci, pretio da će se ubiti ako mu ne bude organizovan susret s predstavnicima Ambasade Srbije u Ukrajini.

Srpski državljanin je na kraju dobrovoljno napustio kupe u kom je držao taoce, pa je priveden. Prema navodima medija, on će biti osumnjičen za otmicu i preti mu kazna od pet do osam godina zatvora.

Motiv za otmicu još nije poznat.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar