Prosize kapsule

Najčudnija piva na svetu

Sve pristojne pivopije u stalnoj su potrazi. Nikome nije jasno šta traže, verovatno neki pivski sveti gral, pivo koje će postati ljubav njihovog života, ali izvesno je da na tom teškom putu nailaze na razna iskušenja. Neka od njih imaju i krajnje čudne ukuse. Mi vam donosimo pregled trenutno najčudnijih piva na tržištu.

Rogue Chipotle Ale

Čuli ste za piva sa aromom čilija ili ih probali? Zaboravite sve to. Pivara „Rog“ (Rogue) je preskočila sve granice i pod noge bacila kompletno tržište čili piva, proizvevši „Čajpotl Ejl“ pivo. Pre nego što se preselilo u flaše, ovo pivo je bukvalno predstavljalo kupku za opake „čajpotl“ papričice. Dakle, budite oprezni. Možete biti oduševljeni. A ako vam ne bude prijalo, potrudite se da budete blizu klonje tokom konzumacije.

 Stone Smoke Porter

Ovo interesantno pivo dolazi iz pivare „Stoun“ (Stone Brewery) iz SAD. Robusna, velika flaša, napunjena pivom „oblačastog“, jakog karamelizovanog ukusa nije baš ono što inače očekujemo od američkih piva. Zamislite tamno Nikšićko, ali znatno intenzivnijeg ukusa i težine. Nezahvalno je opisivati ukus nečega, stoga, ako naletite na ovo čudo, obavezno probajte. Bićete šokirani bogatstvom arome.

 Dogfish Ale Punkin Ale

Elem, ovaj lepotan stiže takođe iz Amerike, tačnije iz Delavera. Znate već, to je rodno mesto onog neprijatnog američkog potpredsednika Džozefa Bajdena, ali ovo pivo je dokaz da iz Delavera mogu da stignu i dobre stvari. Dogfish se proizvodi od bundeve i ima iznenađujuće veliki procenat alkohola, a tu su i cimet, braon šećer, oraščić i drugi sastojci. Sve to od ovog piva čini pravu „spajs“ bombu.

 Russian River Consecration

Ovaj udara direktno u prepone. Ukoliko budete u stanju da napipate flašu posle nekoliko cugova. Ovo pivo se najpre, sa svim pratećim sastojcima, šest meseci drži u bačvama u kojima je bio Cabernet Sauvignon, a spektar aroma koje se mogu osetiti prilikom ispijanja je neverovatan. Jedno od trenutno najboljih piva na svetu.

 Left Hand Good Juju Ginger Ale

Znali smo da pivo može da se pravi od svega i svačega, ali đumbir kao osnova je za nas nešto potpuno novo. „Džindžer“ pivo se pravi upravo od đumbira (kako mu i ime kaže),  i to organski odgajenog. Samo čista priroda. Uz određene, tajne sastojke  koji mu daju specifičnu aromu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.