Prosize kapsule

Ruski milioner ubio motorciklistu, policija ne pokreće istragu (VIDEO)

Ruski milioner Aleksandar Zaribko (49) je, naglo skrećući sa svojim mercedesom, oborio i na mestu usmrtio mladog motociklistu, na šta je ruska policija reagovala tako što nije pokrenula nikakvu istragu.

Nesreća se desila 27. avgusta na auto-putu za Novu Rigu, i pokrenula je lavinu komentara na blogovima, pogotovo zato što je čitav tok događaja snimljen kamerom iz kola koja su vozila neposredno iza mercedesa.

Vozač mercedesa, Zaribko, suvlasnik lanca supermarketa Victoria Russian čije bogatstvo Forbs magazin procenjuje na 170 miliona eura, izjavio je za sajt LIFEnews da je vozio pravo i da nije menjao poravac kretanja.

Snimak događaja koji je moguće pogledati na internetu govori, međutim, donekle drugačije. Automobil, naime, bez žmigavca naglo skreće na levu stranu i udara u motocikl koji se ruši u zaštitnu ogradu.

Snimak se završava kadrom tela 24-godišnjeg motocikliste Stanislava Lopatkina u neprirodno iskrivljenom položaju.

“Naši istražitelji smatraju da nema potrebe za istragom”, izjavila je za agenciju RIA novosti portparolka moskovske policije Oksana Čilatkina.

Na blogovima preovladavaju komentari koji se mogu sažeti na to da je “očigledno” da onaj ko plati ne mora da brine. Jedan od blogera je napisao da je “kod nas u Rusiji onaj ko plati uvek u pravu. Korupcija je endemsko zlo koje truje i privatni i državni aparat, uključujući policiju i sudstvo”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Ruski milioner ubio motorciklistu, policija ne pokreće istragu (VIDEO)

  1. Vidi iznenadjenja bogati covek ubije nekoga pred kamerama i nevin je… Nista se nije desilo… Tuzno….

Ostavite komentar