Prosize kapsule

Prvi skok sa novog mosta na Adi-skok zbog ljubavi (VIDEO)

Beograđanin Dane Gegoj je prvi čovek koji je skočio sa novog mosta na Adi. Na svu sreću o njegovom skoku mediji pišu kao zanimljivom poduhvatu a ne tragičnom slučaju, pošto je skok koji je izveo, zasigurno ekstremno opasan.

„Znao sam da je opasno i da je visina oko 25 metara. Ali hteo sam da budem prvi i tako uđem u istoriju. A i što da ne olakšam ljudima izbor za ime mosta…ha ha ha”, započeo je Dane intervjuu za MONDO.

Skočio za svoju ljubav: Dane Gegoj

Pedesettrogodišnji instruktor skijanja ističe da je ceo poduhvat prošao potpuno bezbolno i bez posledica:

“Ma sve je ok. Skočio sam u patikama, tako da ni tabani nisu boleli. Malo sam imao problema tokom leta, jer je trajao dosta dugo, oko 3-4 sekunde, ali je sve na kraju ispalo dobro. Ja se ceo život bavim sportom, tako da sam i sada sam u treningu. Nije bilo ni straha, jer kada osetite da nešto treba da pobedite, pobedite i samog sebe”.

Dane kaže da je bio profesionalni fudbaler a da je već godinama instructor skijanja i snouborda na Kopaoniku.


“U svakom slučaju ne bih nikome savetovao da pokuša da ponovi ovo što sam ja uradio, jer može da bude i opasno”, dodao je naš sagovornik koji ističe da se ne plaši eventualne reakcije policije zbog svog postupka:

“Što bi se plašio policije? Pa nisam ništa loše uradio, nije da sam vozio 300 km na sat kroz grad i nekog ugrožavao”.

Koncentracija pre skoka

Pitali smo ga i da li se posebno pripremao za skok, sobzirom da je morao da se obuče isto kao I radnici na mostu i pronađe način da se neometano popne:

“Morao sam da se snalazim jer je gradilište dobro obezbeđeno.Ipak sam na kraju lako ušao. Svaki dan prolazim tuda, rodjen sam na Savi, pa sam znao i šta treba da uradim”.

Dane nam je opisao i reakciju radnika koji su ga videli neposredno pred skok:

“Prvo je bilo vidi ga ovaj ide bez šlema…pa je usledilo – staaaaani gde ćeš, a na kraju kada sam skočio čuo sam – jao skoči čovek”.

Da li su radnici zvali policiju, hitnu pomoć?

“Iskreno ne znam da li su zvali , odmah sam seo na konja koji me je čekao u vodi”, kaže Gegoj insistirajući da završimo priču sa citatom:

“Napišite da sam ovo uradio za moju veliku ljubav”.

Izvor: Mondo

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.