Prosize kapsule

Uhvaćen najveći krokodil na svetu (VIDEO)

Na Filipinima je uhvaćeni kokodil dug skoro 6 metara i težak gotovo 1.075 kilograma, za kojeg se pretpostavlja da je najveći na svetu i zbog kojeg su meštani grada Bunavan 20 godina živeli u strahu.

Najmanje 100 ljudi je bilo potrebno da se ovaj ogroman gmaz izvuče na obalu reke gde se,nakon mnogo poteškoća podigao pomoću dizalice na zadnji deo kamiona.

Inače Filipinski krokodil dominira u rečnom sistemu u Agusanu,osiromašenoj regiji 500 kilometara jugoistočno od Manile, i bio je stalna pretnja seljanima ali niko do pre neki dan nije bio dovoljno hrabar da pokuša da ga uhvati.

Na to su se na kraju i odlučili sami meštani posle mnogo problema i strahova doživljenih od strane ovog krokodila.

Po dokazima koji postoje i zapisima najveći krokodil koji  je bio zarobljen i uhvaćen bio je dug 5,4 metra! Josefina de Leon, šef iz ministarstva za ekologiju, za biljni i životinjski svet je izjavila da je ovo verovatno najveći krokodil ikad snimljen i uhvaćen.

Gradonačelnik Bunavana Edvin Koks Elorde rekao je novinarima:

“Kad sam ga konačno video nisam mogao verovati očima! Bilo je dovoljno velik da proguta tri muškarca odjednom.”

“Mi iz lokalne vlasti odlučili smo da ovog ogromnog gmizavca ne ubijemo,već za njega izgradimo park prirode. Biće najveća zvezda parka”, dodao je gradonačelnik Elorde.

Inače Crocodylus porosus, ili estuarijski krokodil je najveći reptil na svetu i obično naraste izmedju 4,5 do 5,7 metara dužine.  Može da živi do 100 godina.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar