Prosize kapsule

Dečaci iz Gornjeg Milanovca telom privlače metal

Luka Lukić star šest godina i njegov dve godine mlađi brat od tetke, David Petrović imaju sposobnost da poput magneta privlače metalne predmete.

Tu sposobnost otkrila je Davidova majka, Sanja Petrović, kada je zamolila dečaka da joj donese kašičicu.

“Čula sam ga da viče: ‘Mama, zalepila se kašika na kožu i ne mogu da je skinem’, zbog čega sam dotrčala u kuhinju i videla je na njegovim grudima, pošto nije nosio majicu”, rekla je ona za agenciju Beta.

Kako je navela, kada je to videla odmah je pozvala članove porodice, koji su počeli da kače po njegovom telu kašike i viljuške, koje nisu spadale.

Tog dana otkriveno je i da Luka, sin njene sestre takođe privlači metal.

“Kada smo se svi iskupili, počeli smo po njegovom telu da kačimo kašike i viljuške koje nisu spadale, a tu se našao i mali Luka koji je sam stavio ovaj escajg i na njemu se zadržao, pa smo probali kod druge dece i on se nije zadržavao”, rekla je Sanja Petrović.

Lukin otac, Slaviša, rekao je za AP da su doktori pregledali dečake, ali nisu mogli da zaključe ništa osim toga da su savršenog zdravlja.

Ova dva dečaka su poslednja u nizu ljudi na Balkanu kod kojih je primećena ova retka sposobnost.

Marko Mileusnić, tinejdžer iz Kikinde telom privlači metal ali i staklo.

Šestogodišnji Ivan Stoiljković iz Koprivnice u Hrvatskoj takođe ima sposobnost privlačenja metala.

“Koliko je meni poznato, ne postoji nikakvo medicinsko niti naučno objašnjenje za ove fenomene”, izjavio je Mihajlo Dodić, radiolog iz Beograda.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar