Prosize kapsule

U Torontu napravljen bilbord od bakterija

Kompanija Vorner Bros unajmila je naučnike da im naprave plakate za Soderbergov film “Contagion” (Zaraza) koristeći ogromne Petrijeve posude sa pravim bakterijama, te se može reći da je u pitanju jedna zaista zarazna reklama.

Film “Zaraza” o smrtonosnoj bolesti koji je režirao Dejvid Soderberg, sa Metom Dejmonom u glavnoj ulozi, dobio je u Torontu i prikladnu promociju. Vorner Bros unajmio je naučnike da naprave plakate za film koristeći bakterije kojima su ispisali ime filma.

Na dva bizarna plakata na početku se nije videlo ništa, ali kako su prolazili dani kolonije bakterija polako su postajale sve vidljivije i ime filma se pojavilo u izlogu napuštene prodavnice u Torontu. Posle pet dana virusna reklama koja se sastojala od penicilina i drugih bakterija u boji, postala je u potpunosti čitljiva.

Ne samo da je Vorner Bros morao da nabavi bakterije, već su one morale da imaju tačan oblik i boju. Stvaranje “zarazne” reklame bio je idealan način lansiranja proširenja fabrike CURB u Kanadi, a reakcije su bile odlične.

Bez obzira na to što je projekt bio “živ” samo pet dana, snimak rasta naše reklame na Jutjubu odlično je prihvaćen”, rekao je Entoni Gendžou, predstavnik britanske medijske fabrike CURB koja je na Vorner Brosov zahtev “zarazila” neobične plakate.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “U Torontu napravljen bilbord od bakterija

  1. Pingback: Ponovo radi bioskop! | Muški magazin - M@N!