Prosize kapsule

U Skoplju zabranili turbofolk u gradskom prevozu

Gradski prevoznici u Skoplju odlučili su da zabrane “turbofolk” u autobusima nakon stalnih žalbi putnika da ih vozači izjutra “bombarduju” ovom muzikom.

Direktor Javnog saobraćajnog preduzeća u Skoplju Mišo Nikolov izjavio je da je gradski prevoznik odlučio da uradi nešto drugačije, uprkos tome što se ne može udovoljiti svim ukusima.

“Putnicima će se izjutra nuditi umirujuća, klasična muzika, u podne dinamičnija, posle podne aktuelni hitovi svetske i makedonske muzike, a u večernjim časovima, kada autobuse uglavnom koriste mladi – elektronska i dens muzika”, precizirao je Nikolov.

Nova “muzička šema” u javnom gradskom prevozu stupila je na snagu danas u novim dvospratnim autobusima koje je Skoplje početkom septembra kupilo od kineskog proizvođača “Jutong”, a muziku biraju di džeji Icko i Erik Foks.

Iz JSP je saopšteno i da novi autobusi u budućnosti neće izgledati kao pokretne reklame, a da će u prvom planu biti njihov retro dizajn i crvena boja, a zatim reklame.

Skoplje je početkom septembra dobilo 107 novih autobusa – 68 dvospratnih iz Kine i 39 običnih iz Ukrajine.

Grad je od kineskog proizvođača autobusa naručio ukupno 134 dvospratna autobusa za koja je izdvojeno 42 miliona evra iz državnog budžeta i 39 običnih autobusa iz Ukrajine za šta je plaćeno 11 miliona evra.

Očekuje se da u februaru 2012. godine u Skoplje stigne preostalih 67 dvospratnih autobusa.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.