Prosize kapsule

Maratonac diskvalifikovan, deo trke prešao autobusom

Ovo smo do sada viđali samo u filmovima, ali jednom maratoncu je oduzeta medalja pošto je utvrđeno da je deo trke prešao vozeći se autobusom!

Rob Sloun (31) učestvovao je u maratonu Kidler dugom 42 kilometra, i osvojio bronzanu medalju pošto je stigao treći na cilj.

On je posle novinarima opisao trku kao “neverovatno, neviđeno tešku”, i priznao da je bilo veoma iscrpljujuće trčati više od 40 kilometara za manje od tri sata.

Međutim, ostalim učesnicima nešto je bilo sumnjivo, pošto se niko od njih nije sećao da je video Slouna pored sebe u određenim delovima trke. Posmatrači su prijavili da je čovek nalik njemu viđen kako se krije iza drveta, pa je Sloun dao neočekivano priznanje.

“Već oko 30. kilometra osetio sam umor i iscrpljenost, pa sam uhvatio autobus i odvezao se nekoliko stanica. Kada sam izašao blizu cilja, sakrio sam se iza drveta, čekao da prođe par trkača i potrčao za njima”, rekao je on.

Da je Sloun uhvatio redovnu liniju gradskog prevoza, možda i ne bi bio otkriven, ali je ušao u autobus koji je prevozio gledaoce maratona, kojima je odmah bilo sumnjivo kada je uskočio u vozilo znojav i zadihan, a zatim izašao i nastavio da trči.

Njemu je oduzeta medalja i izbačen je iz svog trkačkog kluba.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar