Prosize kapsule

Muški kaputi za zimu 2011/2012.

Kaput je komad odeće koji je odraz stila ali i karaktera, pa ga prema tome treba i birati.

U hladnim zimskim danima, kaput je dobar izbor za svaku priliku. U aktuelnim kolekcijama svetskih kreatora, kaputi su prisutni u većini odevnih kombinacija. Interesantni krojevi, učinili su ih modernijim, ali su se i vratili retro modeli, koji se savršeno uklapaju sa ovosezonskim trendovima.

Ove zime akcenat je na širokim i prevelikim (oversized) kaputima sa naglašenim ramenima, koji daju muževniji izgled, dok su posebno interesantni modeli upotpunjeni krznom. Neki čak podsećaju na kapute, koji su nošeni u I i II svetskom ratu. Mogu da budu vaš izbor za posao, dobro se uklapaju preko odela, kao i uz kežual varijante.

Kaputi užeg kroja, blago strukirani, izgledu daju prefinjenu notu, ističu liniju tela i ramena, kao što i celokupan stajling, uzdižu na viši nivo.

Tu su i kaputi sa dvorednim kopčanjem, idealni za poslovne i elegantne prilike. Veoma dobro stoje uz pantalone užeg kroja i čizme ili duboke cipele.

Zimsko sivilo razbijaju kaputi u otvorenijim bojama, koji su dobar izbor i za dan i za veče, a i uklapaju se uz gotovo svaki stil.

Nezaobilazni su i kaputi u vojničkom (military) stilu. Prepoznatljivi su po istaknutim ramenima, oštrim krojevima i karakterističnim detaljima, poput velikih dugmadi. Ili pak podsećaju na one, koji su se nosili tokom Francuske revolucije. Ovi modeli daju snažniji, muževniji i agresivniji izgled, ali i posebnu dozu šarma.

Za muškarce koji ne odustaju od klasičnih kaputa, dizajneri su pripremili jednostavne modele sa jasnim linijama i ponekim, modernijim detaljem – drugačijom kragnom, kaišem ili malim izrezom.

Velvet kaputi, savršeni za večernje varijante. Elegantni stil uz odelo, ali i tamni džins.

Evergreen, crni kaputi. Idealni uz crne kombinacije, poput pantalona i cipela u istoj boji, ali razbijeni belom ešarpom sa crnim detaljima. U dve reči, svedeno i elegantno.

Za one najekstravagantnije, ili pravilnije rečeno najelegantnije, tu su pravi krzneni dugački kaputi. Da deluju sofisticirano i skupo, svi ćemo se složiti.

Pored kaputa u boji, ove godine najveća inovacija su karirani, koji su lansirani od strane modne kuće Burberry Prorsum.

Bilo koji model kaputa da izaberete, ne zaboravite da ga upotpunite aktuelnim zimskim detaljima – kapom, šalom, rukavicama ili pak pletenim džemperima, koji će još više naglasiti kroj, ali i poboljšati vašu celokupnu odevnu kombinaciju za taj dan.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.