Prosize kapsule

Kako raskinuti?

Većina veza i odnosa u našim životima se završava… na ovaj ili na onaj način. Kada su u pitanju muško-ženski odnosi, onda je situacija i više nego kritična. Naravno da ne znamo ni za jedan lep raskid, razilaženje ili kako god se to zvalo. To uvek boli i uvek je neprijatno, često za obe strane… Šta god ko mislio i rekao. Istina je da je uvek teže i dramatičnije onom koji je ostavljen, ali i ova druga strana nije pošteđena lošeg osećaja i u stomaku i u glavi. Pitanje je samo na koji način se sve to radi.

Dok traje – lepo je. Tu nema mnogo mudrosti i nema nikakvih briga. Ali kad prestane da traje to što je lepo, onda dođe onaj trenutak da se stisne petlja i karte na sto, moliću lepo. A te karte se često guraju pod tepih… Tako je lakše. Jeste, bude lakše na momenat, a onda bude teško svima i sve se pretvori veliko sranje. Nepotrebno!

Svi mi imamo raznorazna iskustva sa raskidima i raskidanjima. Svi smo ostavljali i bili ostavljeni. I najteže nam je bilo kad nas je ostavio neko sa kim smo mislili sve, a na kraju nije ništa ispalo. Ipak mislim da postoje čisti raskidi i poštena razilaženja. Kada ti neko saspe istinu u lice, bude teško u trenutku… Pa se taj trenutak i produži neko vreme, ali zato na kraju vrlo dobro znamo da više nismo u priči zbog toga i toga.

A kada ti neko ništa ne kaže i ostavi te da sam zaključuješ… E to se onda zove „nezavršena priča“ i to je nešto najgore. U takvim situacijama se uvek ostavljaju mesta za neka potencijalna viđanja, flert, priče, seks i sve ostalo što samo produžava agoniju. Neraščišćeni odnosi su nešto najružnije što možemo da imamo (i negujemo) u životu.

Raskid je jedno od najgorih životnih iskustava

Jer, šta je najgora stvar koju možemo da čujemo? „Ti mene više ne privlačiš“, „Ne želim te više pored sebe“, „Ne želim više da te viđam“, „Zaljubljen/a sam u drugu/drugog“ – ove rečenice sasvim sigurno nisu najtragičnije koje ćemo čuti u našim u životima. Mnogo tužnije je kad shvatimo da smo iznevereni od strane bilo koga. Ne znam zašto su retki oni koji odvajaju emotivne odnose. Pa isto je i kada te izneveri prijatelj, i kada to uradi momak ili devojka. Potpuno je svejedno ko je u pitanju, kada saznaš da više nisi u igri a niko te o tome nije obavestio.

Zato – istinu na sunce! Istinu je često teško izgovoriti, znam. Ali je mnogo bolje ostati u nečijem sećanju kao čovek, nego kao govno… složićete se.

Na primer, moja drugarica je nedavno sama shvatila da više nije u vezi sa svojim momkom. Sve ređe su se čuli, a još ređe je on imao vremena i za viđanje. Moja drugarica, inače sasvim normalna i razumna osoba, mu je napisala sms sledeće sadržine: „Nisam glupa i kapiram da me izbegavaš neko vreme. Volela bih da čujem od tebe šta je razlog tome. Velika sam devojčica i mnoge stvari mogu da podnesem da čujem“.

Ostati u nečijem sećanju kao čovek a ne kao govno

Na taj sms ona nikada nije dobila odgovor, a ne-daj-bože poziv ili situaciju face to face. Da li bi njihovo razileženje bilo lepše da joj je on rekao razloge zbog kojih ne želi da bude sa njom? Hm… lepše sigurno ne bi bilo! Njoj bi bilo isto, ali bi on u njenom sećanju ostao normalan momak u koga se i zaljubila.

Ovako, ona se verovatno pita u koga je bila zaljubljena i sa kim je provela to vreme. A on… Nemam pojma šta on misli i radi. Mi, njene drugarice smo joj obećale lud vikend i zakazale zajedničko brisanje njegovog broja, fotografija i ostalog što se može pronaći.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Kako raskinuti?

  1. Sonja slazem se da treba da raskines ljudski i istinom, ali ne slazem se da je to na prvom mestu. Na prvom mestu treba da bude (verovali ili ne) bezbednost. Nikad ne znas kako ce tvoja ''draga'' reagovati kada joj kazes ''ne volim te vise'' ili jos gore ''zaljubljen sam u drugu''. Moj poznanik je dobio kriglu po glavi i ne znam koliko savova upravo zbog raskida. Takodje znam za slucajeve i grebanja po licu, sutiranja, vristanja u sred centra, sabotiranja karijere, sabotiranja ljubavnog zivota i sirenje neistine o doticnoj osobi koja raskida. Zakljucak: Raskidaj istinom ALI na javnom mestu u popodnevnim casovima i u sto kracem razgovoru.