Prosize kapsule

USB memorija kao nakit

Na početku su bili uglavnom od plastike i na sebi su obavezno imali logo firme koja ih proizvodi, vremenom im je količina memorije rasla, nasledili su i uništili stariju sestru disketu, i toliko su popularni i potrebni da ne mali broj digitalno pismenih je sklona da disketu stavi u analogno doba.

USB je napravica  koja je danas potrebna svima, koji rade, čuvaju, daju ili uzimaju bilo kakve podatke koji su im od „životne“ važnosti. Na njih staju slike sa mora, studentske skripte ili knjige, muzika, video klipovi ali u međuvremenu su doživeli i dobili novi izgled.

Japanci su ga pravili od metala i betona, počeo je da se nosi i na privescima za ključeve a poslednji trend implementirao je fleš i u muški nakit. Svarovski je pre nekolika godina prvi predstavio žensku ogrilicu sa priveskom u obliku srca koje se „cepalo“ na dva delo i u sebi je imalo fleš.

Ove godine predstavljen je i muški nakit koji ima surovo praktičnu i estetsku namenu. Ogrlice i narukvice od kaučuka ukrašene su privescima i pločama koje je se jednostavno otvaraju i u sebi imaju ovaj gedžet. Ovakav nakit je veoma moderno dizajniran a originalnost mu dodatno pojačava implementacija ovog potrebnog uređaja.

Ovakav nakit je veoma dobar i koristan poklon i ako pogodite ukus muškarca kome ga poklanjate nikada nećete doći u situaciju da vaš poklon bude nekoristan i nekorišćen. Popularno nazvan „stik“ se nalazi i u privescima za ključeve a počeli su da se proizvode i švedski ključevi koji pored malog nožića, otvarača za vino i pivo poseduje i USB. Na ovaj način stvorena je veza između nekada najpopularnijeg gizmo detalja i današnjeg omiljenog gedžeta.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

4 komentara na “USB memorija kao nakit

    • U svakoj bolje snabdevenoj prodavnici kompjuterske opreme mogu da se nađu zanimljive stvari, a takođe i u šoping molovima možeš da pogledaš, naročito u prodavnicama koje prodaju nakit.

    • Obično nije mnogo skuplje nego obični USB-ovi ili eventualno za 10-20 odsto. Izbegavaj samo gift shopove, bolje kupuj u radnjam kompjuterske opreme jer je tamo jeftinije.

Ostavite komentar