Prosize kapsule

U Danskoj raspisan konkurs za tajne agente


Kontraobaveštajna služba danske vojske raspisala je javni oglas kojim traži nove kolege “posebnog kova za možda najsvestraniji, najinteresanatniji i najnetradicionalniji posao u zemlji”.

“Tvoj zadatak je da se baviš prikupljanjem informacija koje nisu slobodno dostupne o stanju u inostranstvu, a koje su od značaja za bezbednost Danske i danske interese”, stoji u oglasu objavljenom na jednom popularnom portalu za traženje posla.

U oglasu je kao zvaničan naziv posla navedeno “prikupljač”, iako je jasno da se radi o poslu tajnog agenta, bez obzira što služba u opisu radnih zadataka insistira da ne traži agente i špijune.

“Prikupljanje” se, piše u oglasu, obavlja uz pomoć “osoba koje su u posedu ili imaju pristup podacima koji su inače nedostupni javnosti, a za kojima Kontraobaveštajna služba ima potrebe tokom svog obaveštajnog rada”.

Navode se i uslovi koje moraju da zadovolje kandidati – između ostalog, “razvijene socijalne veštine, otvorenost u komunikaciji i sposobnost vođenja razgovora sa svakim, bez obzira na poreklo”.

Osim dobrog poznavanja međunarodnih prilika, posebno u oblasti bezbednosti, kao i danskog i engleskog jezika, “prednost je i poznavanje stranih jezika kao što su arapski, farsi, dari, pušto, urdu ili somalijski”.

Kandidati treba da budu spremni na niz praktičnih, teoretskih i psiholoških testova, a Kontraobaveštajna služba ohrabruje da se jave svi kvalifikovani “bez obzira na pol, starost, veru ili etničko poreklo”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.