Prosize kapsule

Biciklističko sedište utiče na potenciju

Sedište bicikla može da utiče na potenciju i izazove erektilnu disfunkciju, pokaazalo je istraživanje. Ipak, oblik sedišta na muškarce utiče različito, u zavisnosti od njihove anatomije, stava tokom vožnje i navika. Dalja istraživanja bi trebalo da pokažu da li je moguće napraviti univerzalno sedište koje bi svima odgovaralo.

Najnovija studija pristupila je ovom problemu na biofizički način kako bi ispitala da li sedišta na biciklima utiču na erektilnu disfunkciju merenjem pritiska na arteriju koja snabdeva penis krvlju.

Učesnici su nosili specijalni senzor pritiska u svom šortsu, kao i portabl monitor u rancu čime je meren stepen do kog su ugroženi krvni sudovi, kao i veza između oblika sedišta i erektilne disfunkcije i impotencije.

Iron Abs za vas

Prilikom vožnje bicikla prdržavajte se sledećih saveta:

– Pravite pauze tokom dužih perioda vožnje ili vozite u uzdignutom položaju, oslanjajući se samo nogama na pedale.
– Isprobajte različita sedišta kako biste utvrdili koje je najbolje za vas.
– Nosite šortseve napravljene specijalno za vožnju bicikla.
– Neka vam sedište bude namešteno blago pod uglom na dole.

Erektilna disfunkcija je veoma učestao problem kod muškaraca, a dijagnostikuje se onim osobama koje nisu u mogućnosti da održe erekciju tokom seksualnog odnosa. S druge strane, impotencija ima više veze sa reproduktivnim uspehom nego samim seksualnim činom.

Učestala vožnja bicikla može dovesti do oticanja tkiva oko nerava i krvnih sudova što dovodi do privremenih erektilnih poteškoća i osećaja neprijatnosti u donjoj regiji. Ipak, stanje se obično vraća u normalu nakon određenog perioda odmora.

Trenirani biciklisti koji prelaze stotine kilometara nedeljno voze na tvrdim, uskim sedištima i obično ne osećaju nelagodu, jer je većina njihove snage i otpora koncentrisana na pedale, pa tako više poteškoća mogu imati amateri na čijim su biciklima sedišta uglavnom udobna i široka.

Izvor: B92

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Biciklističko sedište utiče na potenciju

  1. to su mi drugari triatlonci pricali, treba se uzeti neko sediste sa gelom, malo se isprsiti al bolje i to nego biti jalov, ono siroko sediste zensko idealno za stvaranje hemoroida 🙂 ziv primer lens armstrong koji je pored raka testisa napravio troje dece i to zbog neodgovarajuceg sedista na kojima je sate provodio

  2. Sediste koje bih preporucio je ono sa rupom u sredini,probao sam i to sa grlom i nisam nesto fasciniran…,….navucite biciklisticke koje imaju unutra zastiti jer one za to i sluze.