Prosize kapsule

Žene mogu da “provale” muške nedostatke preko interneta

Žene lako mogu da na internetu “provale” da li je mušakarac zgodan ili ne, čak i ako on na svom profilu drži fotografije iz kojih to nije moguće zaključiti, pokazalo je jedno globalno istraživanje.

One to mogu da učine čitanjem podataka sa njegovog profila. Zgodni muškarci navodno imaju više samopouzdanja i opisuju sebe kao privlačne, a pripadnice nežnijeg pola to mogu da zaključe i bez gledanja njihove slike.

Muškarci koji imaju i dobre fotografije na svom profilu najčešće pišu kako sebe smatraju privlačnim, bez obzira kako ga drugi vide, navodi se u studiji Univerziteta Vilanova iz Filadelfije. U istraživanju je učestvovalo 50 studentkinja koje su istražile profile i slike 100 različitih muškaraca starosti od 22 do 25 godina, a koji se nalaze na popularnim sajtovima za ljubavne sastanke.

One su na osnovu fotografija ocenjivale koliko je muškarac atraktivan da bi izašle sa njim, da li bi pristale da spavaju sa njim ili bi radije vezu na duže staze. One su takođe ocenjivale koliko izgledaju zgodno ili samouvereno na slici, bez uvida u podatke koje su ostavili o sebi.

“Ocene atraktivnosti fotografija su se podudarale sa ocenom atraktivnosti teksta u kome su se predstavili. Drugim rečima, oni koji su fizički privlačniji imaju i privlačniju priču o sebi”, kaže psiholog Rebeka Brend i dodaje da “to samo pokazuje da se na onlajn sastanke ne prijavljuju samo neprivlačne individue.”

Upoznavanje preko interneta postao je vrlo unosan biznis, jer vlasnici takvih sajtova u Velikoj Britaniji za godinu dana ostvare zaradu od 150 miliona dolara. Za godinu dana u Americi je 13 odsto brakova sklopljeno upoznavanjem preko interneta.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Žene mogu da “provale” muške nedostatke preko interneta