Prosize kapsule

Zašto se muškarci i žene ne razumeju?

Dan, pa možda i sat, minut ili samo sekund u ženskom mozgu, za svakog muškarca, verujemo, bio bi trenutak otkrovenja koji bi rezultirao kolapsom pred konfuznošću i kompleksnošću ženskih misli. Muškarci su jednostavna stvorenja. Crno je crno, belo- belo, a taktike postoje jedino u partiji fudbala “koju bih odgledao uz ‘ladno pivce, i bez da mi smetaš, molim”.

Žene, pak, taktike obožavaju, a kad bi mogle svet bi prefarbale u nijanse, jer čemu lepe i jasne boje, kad sve može biti onako kako i ne mora – mutno i dvoznačno.

O čemu muškarci razmišljaju?

Snaći se u tom lavirintu isprekidanih uzdaha, udaljenih pogleda i tragova koje morate slediti da biste odgonetnuli tajnu njenog odgovora koji je mogao biti sasvim jasan (ali nije bio), nije lako. Rič Santos, poznati bloger, da li kao primer ženama da se otvore, ili znak u razumevanja da njima nije lako sa nama, sastavio je listu misli koje se najčešće motaju po muškim glavama.

Muškarci su zapravo vrlo jednostavni

Kako bismo se lakše razumeli, evo šta je na tom spisku – seks ( u njemu smo uvek dobri, čak i kad nismo), pravila za prvi sastanak ( odbija nas previše šminke i devojke koje piju alkohol), obaveze (bilo da je reč  o braku ili vezi – ne pritiskajte), sport (to je čisto muška stvar), psihologija žene (to je čisto ženska stvar – najbolje je ne mešati se), ljubomora ( svedoči o našoj nesigurnosti)… Još nekoliko stvari Santos je istakao kao njemu važne, mada nam se cela lista čini traljavom, nepotpunom i bez većeg doprinosa rešenju našeg problema.

Da li baš sve moramo razumeti?

Ono što se nama čini važnim jeste to da ovaj problem postoji oduvek, i da opet stvari sasvim normalno funkcionišu. Nerazumevanje je sastavni deo našeg razumevanja. Jer, razmislite – kada bi sve bilo poznato, i kada bi svi parovi kliktali jedan na drugi poput “lego kockica”, ljubav, najteža i najzanimljivija igra od svih, vrlo brzo bi bila prevaziđena. I čega bismo se onda igrali, o koje probleme bismo tada lupali glave, zbog čega bismo patili, proveli hiljade neprospavanih sati da bismo na kraju, jednom, ipak osetili sreću? Možda će vam ova teorija zazvučati malo brutalno, ali najveći uspeh je onaj oko čijeg se ostvarenja dobro pomučite.  Tek tada, nakon gomile testova koje ste savladali, iz prvog ili stotinu i prvog puta, možete zaista ceniti ono što imate.

Ljubav se oseća

Ne postoji priručnik za ljubav. Svako mora sam napisati svoj, a saveti tipa – o čemu razmišlja on ili ona, mogu ti samo pokazati smernice, što te neće nužno odvesti ka rešenju problema. Najbolji odgovori su oni najjednostavniji, a u ovom slučaju odgovor glasi – žene su komplikovane, muškarci jednostavni.

Ljubav: svako je tumači na svoj način

Ako je reč o sudbinskom spoju, savršeno ćete se razumeti – i kada ti nemaš pojma o čemu ona priča, i kada ona u tvojim primitivnim nagonima traži dublje značenje.  Važna je samo ljubav, a one prave dešavaju se sasvim slučajno i za njih ti ne treba Santos Riči, niti bilo koji drugi posrednik.  Kada ti se dogodi, odjednom ćete oboje progovoriti istim jezikom, a reči vam najčešće neće ni trebati. Ti ćeš to nazvati telepatijom, a reč je u stvari o jeziku osećanja.. I ne traži ga, jer će on naći tebe.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

4 komentara na “Zašto se muškarci i žene ne razumeju?

  1. Clanak je polu-istina u vezi razumevanja. Zene razumeju muskarce, dok velika vecina muskaraca ne razumeju zene.
    Zasto je tako? Iz 2 razloga. Prvi je ego muskarca. Mnogo je lakse prihvatiti cinjenicu da ne razumemo, negoli studirati godinama izbor koji zena (devojka) pravi za dugorocnu vezu, studirati uspesne muskarce, i jos puno toga sto zahteva puno puno vremena. Moje misljenje je bazirano na dugogodisnjem studiranju, logici, i realnosti. Ego je taj koji kaze: niko meni nece pricati o zenama, bicu svoj i volece me zbog mene. Statistika kaze prijatelju da ces imati 20 % sanse da se razvedes i 90% sanse da ces imati nesrecan brak (ako mislis da budes u onih 10% treba ti sreca da nadjes pravu i ZNATI DA JE ZADRZIS).
    Drugi razlog je opran mozak od medija (filmovi, muzika internet itd.) i od odgovora pripadnica zenskog pola kakvog muskarca zele. Npr. reci ce da zele dobrog momka gde izgled nije toliko bitan. Muskarci (vecina) ovo gutaju bez ikakvog razmisljanja i kad im pruze to, dobiju "nogu".
    Naravno da ne postoji prirucnik za ljubav, ali postoji smernica kako prepoznati zenu koja: nije zainteresovana, je sponzorusa, "trazi da se uvali", tvrdoglava, mrzi ceo muski pol, ima previse "demona" iz predhodnih veza itd. Takodje nema prirucnika za nalazenje prave ali postoje smernice da, kad imas dovoljno srece da nadjes pravu-kako da je ZADRZIS (a ne da je postepeno odbijas dok posle 3 god (npr) ne kaze "treba mi prostora" ili tako nesto).
    Isitna glasi da zene nisu komplikovanije od muskaraca, ali su potpuno drugacije. Kako drugacije? To je vec druga tema.