Prosize kapsule

Ne zapošljava nove radnike dok je Obama na vlasti

Jedan biznismen iz Džordžije na jugu Sjedinjenih Američkih Država okačio je na kamione svoje kompanije natpis “Ne zapošljavamo nove radnike dok Barak Obama ne ode sa vlasti”, što ga je načinilo “internet zvezdom” kod jednog dela američke populacije.

Bil Luman iz gradića Vejko, na zapadu Džordžije, je vlasnik kompanije koja poseduje građevinske dizalice, a kako je rekao, na taj korak je bio primoran zbog teške ekonomske situacije.

“Taj natpis nisam stavio da bih izneo politički stav, već zbog toga što je toliko teška ekonomska situacija da ja ljude ne mogu da zapošljavam. A za to krivim one koji su na vlasti”, objasnio je Luman.

On je dodao da je nakon stavljanja natpisa na kamione dobio toliko telefonskih i imejl poruka da je morao da ugasi liniju i privremeno isključi internet sajt kompanije. Luman kaže da ga je 95 odsto ljudi u svojim mejlovima i pozivima podržalo.

Nezaposlenost u SAD je trenutno devet odsto, što je na istom nivou kao prošle godine. Pre početka svetske eknomske krize, nezaposlenost je bila ispod šest odsto.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.