Prosize kapsule

Ljubav i/ili sex?

Naravno da svi i te kako dobro znamo za idealnu kombinaciju u vezi gde sve ne znaš da li je više ljubavi ili je bolji sex. Na našu veliku žalost, takvih sklopova je neverovatno malo. Ne znam pametan odgovor na to, osim onog da je prava veza upravo ona koja je sastavljena od te dve komponente, a sve ostalo je sranje i što se mene tiče, bolje da i nije veza.

Jer ako je veza između momka i devojke, ona može biti ili drugarska, ili ljubavna. A one sex kombinacije…Nekako mislim da je jedna strana uvek povređena. Prosto, ako postoji seksualna privlačnost između dvoje ljudi i ako oni to koriste na pravi način, onda nekako mora tu biti i nekakvih emocija… Nemam pojma. Nego da se vratimo na veze, ljubav i sex.

Postoje naravno veze u kojima je ljubav dominantna a sex je ostavljen sa strane. U fazonu – Pa dobro, šta sad… ponekad imamo dobar sex. Ali s druge strane, ja sam nekoliko puta bila svedok da postoje parovi kojima sex i nije toliko bitan. U nekima od tih slučajeva se ispostavilo, pogađajte – njemu nije bitan sex dok ne naleti na jedva punoletne i jedva obučene devojčice u izlascima, a i njoj baš nešto sex nije na prvom mestu, sve do odlaska u teretanu i bacanja pogleda na izvajanog fitnes trenera… To je kliše, znam.

Iskušenja su svuda okolo...

Ali iskreno, zaista postoje parovi kojima sex ne igra glavnu ulogu u njihovom odnosu. Mi sa strane možemo da mislimo ovo ili ono, ali kod takvih je presudno poverenje, poštovanje i ljubav. Bar se tako čini, ne znam. Verujem da njih spajaju i drže neke druge stvari koje su za njih mnogo bitnije i uzvišenije od telesnog kontakta.

E onda dalje – svi vrlo dobro znamo da muškarci često čeznu kako bi ostvarili vezu zasnovanu na sexu, koja pri tom isključuje svako i najblaže pojavljivanje emocija u bilo kom smislu. Što se mene tiče, to su čiste gluposti. Jer smatram da onaj ko želi samo i isključivo sex sa drugom osobom (bilo da je u pitanju momak ili devojka) ipak ima nekakvo oštećenje na mozgu. Najiskrenije, ja nikada u životu nisam čula da mi neko kaže ili da je neko nekom rekao: „Mi imamo samo sex i strava nam je. Samo sex i super funkcionišemo!“. Naravno, u većem broju kod devojaka, taj „samo sex“ pre ili kasnije preraste u nešto više ili se u suprotnom izgubi želja. Kod muškaraca verujem da je manje-više ista situacija.

A kada se radi o vezama u kojima samo sex funkcioniše i pri tom tu izostaje međusobno poštovanje ili ljubav… To ne znam ni kako da zamislim. To mi onda ne liči ni na onu priču gde vremenom momak i devojka postanu najbolji drugari, cimeri ili šta god. Ne liči mi ni na dva robota koji obave sex i onda svako krene na svoju stranu. To je ipak veza! Pa prema tome, pored sexa mora postojati još mnogo toga. Ako mi ne verujete slobodno pogledajte film „Friends with benefits“ o dvoje koji su želeli „samo sex“.

...pitanje je samo kako se prema njima odnosimo?

Čula sam da postoje i one veze gde nema ni sexa ni ljubavi. Ne želim ni da znam šta je to, a još manje želim da komentarišem.

Svakako, čula sam ja a i videla da postoje veze gde i sex i ljubav žive u harmoniji. To je pogodak! To se retko nalazi uostalom kao i sve prave stvari u životu. Ali kada razmislite malo bolje, zar nije baš upravo to, ono što svi želimo? Ja ću da priznam – samo takvu vezu želim! Ne želim da se sa Njim osećam nepoželjno i neprivlačno. Ne želim da me On ne želi. Ne želim da me On ne voli. Želim Pravu Ljubav! Želim ceo paket, jer baš to i želim nekom da poklonim!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Ljubav i/ili sex?

  1. Muskarac sam, i iskreno, tacno znam kada i u kom pravcu mi ide veza. Tj. sa nekom devojkom sam u vezi samo zbog toga sto me seksualno privlaci, i nema nikakvih emocija..Pomislim na nju samo kada mi je do sexa i ispunjavanja sexualnih fantazija..i posle "svega" imam neko zadovoljstvo koje,ne moze da se meri sa prazninom koju osecam. Drugi slucaj je kada sam sa nekom devojkom koja me privlaci i sa kojom osecam ljubav,tj. ono najiskrenije..i tada mi apsolutno nije do seksa..volim razgovor,njenu blizinu,poljupce,drzanje za ruku,njen zanosni pogled ocima, romanticnu veceru, gledanje filma kod kuce,zajednicko spremanje dorucka,izlaske,setnju…i tada jednostavno ceznem za njom!!
    Ali nikako do sada nisam uspeo da uklopim i jedno i drugo..Jednostavno,kao da sam podelio sve devojke..Na one koje iskoristim i bacim i na one koje postujem i cuvam kao malo vode na dlanu!! Mislim da je najbolje da sve bude u jenom paketu kao sto je rekla autorka,ali ja licno mislim da bi se tu nesto narusilo…mozda ravnoteza koju ja licno imam, i za sada mi odgovara.