Prosize kapsule

Slikaju decu sa Deda Mrazom i puškama

Jedan klub ljubitelja vatrenog oružja u američkoj državi Arizoni nudi deci i njihovim porodicama priliku da se slikaju sa Deda Mrazom držeći pištolje i puške.

Na jednoj od fotografija može se videti Deda Mraz u stolici za ljuljanje sa snežnim pejzažem i novogodišnjom jelkom u pozadini koji pored sebe ima 80.000 dolara vrednu automatsku pušku. Pored njega stoji muškarac sa dečakom koji u rukama drži jurišnu pušku AR-15 na kojoj je prikačen ispaljivač granata.

Na drugoj, mališan u maskirnom odelu sedi Deda Mrazu u krilu dok muškarac i žena, verovatno roditelji deteta, stoje s puškama u ruci. Tu je i fotografija na kojoj pet mladih dama poziraju pored Deda Mraza sa jurišnim i drugim puškama.

Upravnik kluba je izjavio za AP da je na ovu ideju došao prošle godine kada je jedan od članova kluba došao obučen u Deda Mraza, a ostali su tražili da se slikaju s njim s oružjem u ruci.

“Našim klijentima je to vid zabave i način da izraze praznični duh i strast prema oružju”, kazao je on, dodajući da je svo oružje bilo ispražnjeno i zakočeno.

Oko 500 ljudi pojavilo se prošlog vikenda u klubu da bi se pod oružjem slikalo s Deda Mrazom po ceni od pet do 10 dolara u zavisnosti od toga da li su članovi kluba ili ne.

Za kupovinu poluautomatske puške u SAD, dovoljno je da je kupac stariji od 18 godina i da nije osuđivan. Za automatsku pušku neophodno je imati 21 godinu i dozvolu za posedovanje oružja koju izdaje federalna služba.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.