Prosize kapsule

Zec umislio da je kokoška

Oto je finski zec koji voli da leži na jajima, kljuca po dvorištu i drema na prečki sa ostalim kokoškama.On je, drugim rečima, zec sa krizom identiteta.

Zbunjenog zeku je na poklon prilikom kupovine devet kokošaka i jednog petla dobio Vile Kusinen, koji zajedno sa svojom suprugom i troje dece živi na malom finskom ostrvu Velua, 210 kilometara severozapadno od Helsinkija.

“Kada sam otišao u kokošinjac, primetio sam da leži na jajima. Kasnije sam ga posmatrao s prozora i video ga kako skače na prečku, pada sa nje i ponovo pokušava da bi se na kraju nekako na njoj održao”, kazao je Kusinen u izjavi za Rojters.

Oto ne voli da sedi u krilu niti da jede šargarepe kao što to čini većina zečeva. Više voli hranu za kokoške. Vazdan je u njihovom društvu i igra se s njima tako što skače na njih.

“Kokoške ga smatraju jednom od njih. Često sedi na prečki među kokoškama, šćućuren ispod njihovih krila”, priča Kusinen.

Ipak, Otov instikt zeca se probudi čim neko nepoznat uđe u košinjac. Tada beži i sakriva se, mada se lako može namamiti štrudlom sa grožđicama.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Zec umislio da je kokoška