Prosize kapsule

Tantalove muke novogodišnjeg darivanja

Valjda znaš da tajne nema. Debelom uvek lepo napišu šta hoće a tebe tvoja novogodišnja mora, poslednja u nizu u ovoj godini, posle rođendanske, osmomartovske itd, neće zaobići ni ovoga puta. Niti ćemo ti mi reći kako da  skineš tu bedu s vrata. Ne znamo šta ona želi za poklon za Novu Godinu a ne zna ni ona sama, veruj nam.

To te ipak neće spasiti od obaveze da „prikolješ jagnje“ i umilostiviš svoju Boginju, da i tebe u idućoj godini ogreje sunce. Ne gubi nadu. I ćorava koka ubode koje zrno. Možda ti neki od ovih redova pomogne, makar da shvatiš da li inače kljucaš, odnosno razmišljas u dobrom pravcu.

Razmišlanje…Greška u startu!MISLIŠ. TI misliš. Ne pokušavaj. Ženske želje i potrebe nedokučiva su misterija i za mnogo senzibilnije primerke od tebe ali i za žene same. Nema tu nista da se misli nego da se radi. Ako se pitaš „Šta da joj uzmem?“ već si zakasnio. Do sada, trebalo je da znaš tačno šta ćeš da joj kupiš a takav uspeh ne postiže se preko noći. To je proces. Za to je potreban ozbiljan istraživački rad.

Nisi dovoljno slušao, gledao u šta gleda, zapisivao u šta je gledala, ispitivao drugarice i familiju i sve ono što rade iskusni muški kupci. Za nju, ti se nisi dovoljno BAVIO njom i njenom kompleksnom i višeslojnom  ličnošću. Kapiraš? Mora da izgleda kao da si se ti time bavio, da si osluškivao, strepeo itd.”Bavljenje” je uvek dobro po tebe čak iako joj se krajnji rezultat ne dopada.

Kupio si joj minđuše u boji koju voli-ne nosi ih.Probao si oblicima- ne valja. Onda i jedno i drugo pa nije valjao materijal.Onda, sva tri ali to više nije “in”!Kao što rekoh, džaba ti razmisljanje.Ali, ona vidi da si se ti time bavio i pokušaji se verovatno cene. Ako želiš nešto više od pukih pokušaja, moraćeš  da se posvetiš ovoj disciplini.

Šta god da kupiš, neše biti dovoljno dobro

Bitno je da ona vidi kako se ti trudiš. Ostalo zavisi ,od slučaja do slučaja. Koliko ste zajedno, koji je povod, šta voli, koliko se može itd. Dileme nema oko jedne stvari– sve žene vole poklone. Koja tvrdi suprotno, laže. Svaka voli pažnju i osećaj da ti je mnogo bitna. To što nemaš kinte, bedan je izgovor da joj ne pokloniš nešto .E sad, moraćeš da pokažeš malo više kreativnosti (koje da imaš ne bi ni imao ovaj problem), i da sam napraviš nešto ali to je samo još više “bavljenja” što je, već smo utvrdili, poenta.

Ako imaš kintu, to ti opet nije izgovor da ne budeš originalan i kreativan (baš ti se ne da). Znači, 101 ruža i te fore su stvarno kliše i bljak kao i preterano skupi pokloni koji nemaju  veze sa životom. Ako već možeš, ulaži u iskustva. Odvedi je na koncert, probajte seoski turizam za promenu,  pokloni joj vaučer za školu jezika ili plesa ili još bolje,  blamirajte se tamo zajedno.

Nemoj da preteruješ, pogotovo ako ste kratko u vezi ali nemoj ni da si stipsa i da ti se preterano svidi “uradi sam” varijanta. Najbolje da ćeš na njenim poklonima da škrtariš! Treba da nađeš ravnotežu. Sitnica bez povoda, nekome znači više od poklona za neki važan datum.

Misliš da je ovo originalno? Razmisli opet.

Način na koji joj poklanjaš nešto itekako je bitan. Da si nekad otvarao poklon  koji ti se ne sviđa, pred njenom kevom, znao bi o čemu pričam. Znači, takav performans pred drugima izbegavaj koliko god možes. Ostavi poklon negde gde ne očekuje da ga nađe (u čarapi ispod jelke ) ili napravi drugu neku originalnu foru. Na primer, spusti se kroz dimnjak. Wow.

Konsultacije. Mogu biti od velike koristi. Nađi osobu od poverenja, iz redova njene familije i prijatelja i  traži im informacije. Internet, razume se…Neko je negde već izmislio toplu vodu.

I samo hrabro. Besciljno lutanje po gradu i zevanje po izlozima možda ti I upali ovog puta.

©Muskimagazin.com

 

Slični tekstovi

Comments are closed.