Prosize kapsule

Najskuplja saobraćajka u istoriji (VIDEO) (FOTO)

Saobraćajna nesreća koja se dogodila proteklog vikenda, a koja je rezultirala lupanjem tri Mercedesa, osam Ferarija, jednog Lamborginija i jedne Tojote prijus zvanično je najskuplja saobraćajka u istoriji, teška čak 3,85 miliona dolara.

Ova bizarna saobraćajka, koja se desila na autoputu Čugoku u Japanu, a portal Jalopnik.com analizirao je šta se zapravo desilo i zašto je došlo do “lupanja” vrednog gotovo četiri miliona dolara. Malo li je na ovu krizu.

U sudaru je učestvovalo ukupno 14 automobila. Vozači su, prema policijskim izveštajima, starosti između 37 i 60 godina.  Višak novca i nedostatak vozačkih veština ili mozga, kako ko gleda na stvari.

Kretanje u parovima je bio jedan od glavnih uzroka sudara

“Nikad nisam video nešto ovakvo! “Ferariji” retko putuju zajedno u ovolikom broju”, izjavio je AFP-u saobraćajac Eičiro Kamitani.

Analiza gluposti

Osnovni razlog karambola je, prema Jalopnik analizi, bahato upravljanje automobilima koji prevazilaze vozačke sposobnosti vozača.

Met Herdigri naveo je sledeće razloge kao ključne u ovoj nezgodi:

BRZINA – Nekoliko očevidaca je izjavilo da su automobili išli prebrzo. Jedan od svedoka rekao je da su se kretali brzinom od 140 – 160 kilometara na sat, što je sasvim dovoljno za sudar. Takve mašine se lako otmu kontroli ako njima upravlja vozač koji nije “srastao” sa njima.

VREMENSKE PRILIKE –  Kiša tog nedeljnog jutra nije padala, ali je autoput Čugoka bio klizav i vlažan.

PUT – Sekcija Čugoku autoputa na kojem se dogodila nesreća predstavlja suženje sa tri na dve trake. To je, kako se ispostavilo, značajan detalj u ovoj bizarnoj nesreći.

AUTOMOBILI – Kao što rekosmo, ovo nisu automobili koje svako može da vozi. Imaju pogon na zadnjim točkovima i nisu laki za vožnju. Neki od njih su stariji, kolekcionarski primerci, što znači da nemaju napredne sisteme za kontrolu prilikom proklizavanja.

Niko nije povređen, osim novčanika obesnih vozača

Ono što je, međutim, definitivno presudilo (uz sve pomenute uslove) da do sudara zaista i dođe, je vožnja u parovima.

Prema izjavi jednog od policijskih zvaničnika, “veoma je moguće” da su se superautomobili kretali u parovima, što je dodatno povećalo rizik da dođe do nezgode.

Vođa kolone je bio 60-godišnji biznismen iz Fukuoke za volanom “ferarija F430”. Automobili iza njega kretali su se u parovima. Nije poznato zašto. Obest, odmeravanje mašina, tek, ono što se zna je da je dešavanje organizovano preko Interneta.

Biznismen sa početka kolone naišao na “tojotu prijus” i krenuo u obilaženje, ali su točkovi proklizali i zakucao se u bankinu. Ostali vozači su primetili šta se dešava, ali zbog brzine, klizavog asfalta, suženja puta i formacije u kojoj su se kretali, nisu mogli da izbegnu lančani sudar.

P. S.

U sudaru nije bilo povređenih. Povređeni su samo novčanici bahatih vlasnika automobila, a to je nešto što se ipak da nadomestiti.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Najskuplja saobraćajka u istoriji (VIDEO) (FOTO)

  1. Pingback: Najskuplja saobraćajka u istoriji » Kaufmax Magazin - kulinarski recepti i saveti za kuću