Prosize kapsule

Bivša bivša ili bivša buduća

Nekako do sada još nisam čula za neki lep raskid. Po prirodi stvari razilaženje ne može da bude ni lepo ni prijatno, kakav god odnos bio, drugarski ili ljubavni. I obično za to postoje debeli razlozi, tek u nekim slučajevima to bude nesporazum i kada je tako onda to obično ne bude razilaženje nego privremena svađa, pauza u komunikaciji ili tako već nešto.

Međutim, kada se zapravo raziđemo i kažemo sebi (a i onoj drugoj strani): „Nikad više!“ onda bi to trebalo da bude to. I sasvim je logično i normalno da u početku te faze nad nama ovlada bes i odlučnost u stavu. Ne znam kako vi, ali ja sam u početku neverovatno besna i potpuno ubeđena da je ta moja odluka čvrsta kao stena.

Ali, ali, ali… Kako vreme prolazi, prolazi i bes. Iskreno mislim da je to sasvim normalna ljudska reakcija i da je to tako kod svakog. I onda dođe ono da dobre uspomene i lepi trenuci potiskuju sve ružno što je bilo i tako se nađemo na mestu gde ne znamo ni odakle da počnemo, a u stvari, ne znamo ni šta da počnemo. Da li da počnemo dalje bez tog nekog ili da počnemo da radimo na tome da taj neko opet bude tu. I tako… Te nedoumice nam razbijaju glavu, sve dok se ne sretnemo negde uživo sa tom osobom. To onda zna da bude pakao uživo i tu treba da se trudimo da ostanemo pribrani i na nogama, jer svaka sledeća situacija će biti neuporedivo lakša i blaža po našu psihu.

Da li da bivša ostane bivša ili će možda biti i buduća?

U većini slučajeva sam bila svedok da su upravo muškarci ti koji odlučuju o tome da li će njihova bivša zaista ostati bivša ili će bivša u skorije vreme biti i buduća. E pa onda, evo nekoliko stvari o kojima treba dobro razmisliti pre nego stupiti u akciju ili s druge strane, sve pustiti niz vodu.

U takvim trenucima se često misli i osećanja mešaju i ne može se tu baš racionalno razmišljati. Zato je najbolji način prazan list papira. Ozbiljno! Prazan list papira se podeli i onda u jednu polovinu pišeš sve one dobre osobine koje vežu vas dvoje, a na drugoj polovini nabrajaš sve ono što vas razdvaja. Nekad to nabrajanje može da traje i nekoliko dana, ali u svakom slučaju, rezultat dobiješ crno na belo, ili još bolje – na papiru. To malo zvuči detinjasto, ali je zapravo odlična stvar jer ispred sebe imaš napisano sve ono o čemu razmišljaš i sve ono što već neko vreme meriš, vagaš i upoređuješ. Pa sad… Ako misliš da je ona negativna polovina papira jača od pozitivne, i ako misliš da tu postoje neke stvari preko kojih jednostavno ne možeš da pređeš – stisni zube i nastavi dalje… Ali papir ostavi, čisto da imaš materijalni dokaz za svoju odluku.

Stavi na papir sve pluseve i minuse

U drugom slučaju, ako ti je pozitivna polovina papira neuporedivo ozbiljnija od negativne, ipak je bolje ostaviti to da preleži u glavi makar još nekoliko dana. Ako i posle tih nekoliko dana ostaneš pri svojoj odluci – onda si sasvim spreman za akciju pomirenja sa bivšom devojkom.

Ne znam za pametne savete „kako vratiti bivšu devojku“… Svi smo mi drugačiji i svaka veza je posebna. Bitno je samo da ti znaš šta su stvari kojima ste se zajedno radovali, šta je ono što vas je nasmejalo do suza, koji su to momenti kad si je činio srećnom i na kraju krajeva, koja je to situacija kad si je „kupio“. Ako ne možeš sve to da sklopiš u svojoj glavi, a ti opet jedan papir pa piši! Uostalom, svi mi vrlo dobro znamo kako nam je bilo sa nekim i da li je taj neko vredan našeg nerviranja, kompromisa i pomirenja… Samo što je nekad potrebno vreme da bismo bili sigurni u ono što zaista želimo. Srećno!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Bivša bivša ili bivša buduća

  1. bio sam sa devojkom i bilo nam je super i naravno raskinuli smo jer smo se svadjali i sl..ostali smo drugovi na kraju ali je ona pocela da se javlja stalno i da me podseca na nas raskid jer msm da zeli da se pomirimo.u medjuvremenu smo imali devojku/decka i ne znam sta da radim.prekinuli smo kad sam najvise bio zagrejan ali je i ona mene pre toga dugo cekala dok sam se sredio.stalo mi je do nje ali opet nisam siguran sta da radim..

  2. u ljubavi nema pravila ako si je zaista voleo ako je ona dobra osoba, svi mi gresimo ali ako je vredna ,spoznaj svoje greske i ako si spreman da se promenis i da to ne cinis i da si ustanju da je cinis srecnom ne odustaj , ja sam u slicnoj sitaciji i ne odustajem