Prosize kapsule

Vest o školi seksa u Beču-LAŽNA!

Mnogi mediji širom sveta objavili su nedavno da se u Beču navodno otvara prva “Škola seksa” (Aisos) u Evropi, a sada se ispostavilo da je to bila lažna vest, iza koje stoji jedna grupa aktivista koja je želela da ukaze na problem penzijskog sistema.

Aisos smo mi izmislili i tu vest plasirali na stupce novina širom sveta. Ovom akcijom smo želeli da ukažemo na problematiku oko penzijskog sistema”, naglašava se u saopštenju grupe aktivista pod imenom “The Birdbase”.

“Kada politika ne uspeva da pronađe rešenje u oblasti penzija, deca su naša jedina šansa. To znači više seksa i više dece. Potrebni su nam odgovori i rešenja. Ne smemo više prihvatiti ćutanje, i zataškivanje. Politika u službi svih ne sme biti kao naša škola seksa – puno buke oko ničega, lepo pakovanje, ali ništa iza toga”, poručuje se u saopštenju.

U mnogim medijima, kako i austrijskim, tako i svetskim (vest je objavio i M@n! magazin), objavljivane su i izjave navodne dirketorke škole Ilva-Marije Tompson. To što su mediji upali u klopku najverovatnije je zbog veoma profesionalne internet prezentacije, i profesionalnih reklamnih spotova koji su čak emitovani na austrijskoj državnoj televiziji ORF.

Inače ovo nije prva “klopka” ove grupe, pošto je u novembru dospela u žižu interesovanja javnosti knjigama Franca Kafke “Dvorac”, prosleđenu austrijskim i nemačkim školama, uz navodno finansiranje EU, ali puna grešaka.

Tom akcijom grupa je tada ukazala na probleme u obrazovnom sistemu u Austriji. Grupa aktivista, u svom saopštenju, najavljuje da će nastaviti sa sličnim akcijama.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.