Prosize kapsule

Korisnici u Srbiji zadovoljni uslugama mobilnih operatera

Većina korisnika mobilne telefonije u Srbiji smatra da za usluge plaća realnu cenu, ili cenu koja je nešto viša od realne, pokazalo je istraživanje koje je sproveo sajt Bolja veza.

Oni su uglavnom zadovoljni kvalitetom tehničke podrške koju dobijaju, pokazuju rezultati istraživanja sprovedenog tokom decembra ove godine. U anketi koju je popunilo 505 korisnika, većina kaže da nema nameru da menja operatera, a razlozi za to su to što su još pod ugovorom kod prethodnog operatera, ili zato što su zadovoljni uslugama koje dobijaju. Kao odlučujući faktor za izbor operatera oni navode cenu saobraćaja, SMS poruka i protoka podataka i kvalitet signala u gradovima, na putu i u manjim mestima, dok su im manje bitni dostupnost poslovnica i kvalitet tehničke podrške.

Korisnici mobilnih telefona u Srbiji najviše cene Telenor, pa je taj operater dobio najvišu prosečnu ocenu svojih korisnika (4,20), a najviše korisnika se takođe odlučilo za Telenor kao odgovor na pitanje koji je najbolji operater (46,3%). Na drugom mestu je VIP sa prosečnom ocenom 3,76 i 25.6%, a na trećem MTS sa ocenom 3,38 i 28.1% korisnika koji su ga izabrali za najboljeg operatera. I korisnički servis Telenora je ocenjen najbolje sa 4,42, VIP-a sa 3,98 a MTS-a sa 3,41.

Ukoliko bi razmatrali promenu operatera, korisnici u Srbiji bi se najčešće odlučili za VIP postpaid, a glavni razlog su povoljne cene saobraćaja i dobar izbor telefona.

Kompletno istraživanje pogledajte na ovom linku.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Korisnici u Srbiji zadovoljni uslugama mobilnih operatera

  1. Pingback: Korisnici u Srbiji zadovoljni uslugama mobilnih operatera | VESTI DANA - vestdana.info - Vaše online dnevne novine!