Prosize kapsule

Must-See: Prvi poljubac dve američke oficirke tokom službe (VIDEO)

Marisa Gaeta, podoficirka druge klase u američkoj vojsci, prva je žena u toj armiji koja je javno poljubila svoju devojku, podoficirku treće klase Sitlalik Snel.

Na pristaništu u Virdžinija Biču okupio se veliki broj ljudi da dočeka svoje najmilije koji su se posle 80 dana vratili iz misije u Južnoj Americi. Okupljeni su oduševljeno klicali kada je Marisa sišla s broda i poljubila Sitlalik. Posmatrači na doku nisu znali da će akterke tradicionalnog poljupca na doku biti dve lezbijke. Gaeta je ispričala da se pre povratka na obalu na brodu tradicionalno organizuje lutrija, a izvučenoj osobi pripada pravo „prvog zagrljaja i prvog poljupca”.

“Lepo je što mogu da budem ono što jesam. Dugo smo ovo čekali”, kaže Gaeta.

Njena partnerka navodi da je pre nekoliko dana saznala da je Marisa na lutriji dobila „pravo prvog poljupca” i da je „poludela od sreće”.

“Malo sam bila nervozna, ali čekala sam na ovo od kada je otišla”, rekla je ona.

U SAD je postojala politika “ne pitaj i ne govori”, koja je zabranjivala devojkama i mladićima koji se otvoreno izjasne da ukoliko su lezbijke ili homoseksualci ali je ta praksa ukinuta u septembru ove godine. U američkoj vojsci je do 1993. postojala i zabrana angažovanja gej osoba.

To je promenio bivši predsednik Bil Klinton koji je uveo politiku „ne pitaj i ne govori”, omoguivši homoseksualno orijentisanim osobama da služe vojsku ako pristanu na diskreciju, odnosno da ćute o tome i ne iskazuju javno svoju seksualnu orijentaciju.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.