Prosize kapsule

Najveći fudbalski frikovi

Fudbaleri su u javnosti poznati kao veliki ekscentrici. I to ne zato što u slobodno vreme vole da se bave apstraktnim slikarstvom ili komponovanjem, već zbog toga što obožavaju skupocene ekstravagantne automobile, opasne tetovaže i najviše od svega ekstremne frizure.

Abel Xavier

Sećamo ga se kao tragičara polufinalnog meča Evropskog prvenstva 2000. između Portugala i Francuske, kada je skrivio penal iz koga su Francuzi postigli gol i prošli u finale. A i da nije bilo tog momenta, sigurno bi smo ga zapamtili, jer njegova frizura daleko nadilazi sve granice skromnosti i neupadljivosti. Teško je odrediti na šta nas ona prvo asocira: Na nekog heroja iz mitologije, junaka iz stripa, ili lika iz nekog science-fiction filma. Ali najbliža sličnost je sa zvezdom bugarske turbo-folk muzike, izvesnim Azisom.

Zašto su ti kose pobelele, druže?

Iron Abs za vas

Imao je Azis, pardon Abel, solidnu fudbalsku karijeru, odigrao 20 mečeva za reprezentaciju, i promenio veliki broj klubova u Evropi: PSV, Everton, Liverpul, Roma… U nekima se nije puno naigrao, očigledno su ga dovodili kada im je trebala klupska maskota, a njegovi igrački kvaliteti su bili u drugom planu.

Umit Davala

Dve godine nakon Evropskog Prvenstva u Belgiji i Holandiji, Japan i Južna Koreja bili su domaćini Svetskog Prvenstva, na kome je reprezentacija Turske osvojila 3. mesto. A njihova taktika je bila – zaplašiti protivnika ako je moguće sa svih strana. Najveća opasnost stizala je sa desne, u liku fudbalera Milana sa čirokanom na glavi.

Kad dopadneš šaka pijanom frizeru...

Znaju Turci, kad se mora pobediti u bici, najefikasniji metod je uterati neprijatelju strah u kosti. I dan danas kruže mitovi da su pobedili Srbe u Kosovskom boju tako što su došli na kamilama, a Srbi pomisliše da su neka čudovišta u pitanju. I ovog puta su imali kamlilu, tj konja za trku, tj čudovište, kakogod…

Christian Ziege

Neće Švabo sedeti skrštenih ruku dok Turci dobijaju bitku. To Svetsko prvenstvo 2002. slobodno se još može nazvati i „Sajam morona“. Da li je u pitanju kopiranje Turaka, ili su su Nemci bili prvi koji su se toga setili, ostaće misterija. I stigoše Nemci do finala, sa ubojitim Kristijanom Cigeom na levom beku.

...ili dvojici pijanih frizera.

Djibril Cisse

Za ovog čoveka se može reći da je „Kralj ekstremnih frizura“. Uvek originalan i neponovljiv, njegove frizure skrivaju neku metaforu, a  često koketiraju i sa avangardom.

Na utakmici moraš da budeš skockan...

Doživljaj gledanja njegove frizure može se porediti sa osećajem koji imate kada posmatrate neku od Rodenovih ili Moneovih slika. Mogla bi se zaista napraviti izložba od svih Siseovih frizura.

...jer su tribine prepune dobrih riba.

A od prihoda sa te izložbe, mogao bi Đibril da finansira svoju kolekciju sprejeva za kosu. Ali deo njegovog prepoznatljivog imidža nije samo frizura, nego i vešto oblikovana brada. Genije!

Freddie Ljungberg

I Bog podari Šveđanima dar da imaju tu prelepu plavu kosu, ali jedna budala morala je da pokvari prosek. Crvenokosi Šveđanin – đavolska kombinacija. Jedino opravdanje može mu biti, da ga je Bog zaobišao, i kaznio ga crnom kosom, za razliku od ostalih 98% Šveđana.

Kad sam bio mali, mnogo sam voleo Sex pistolse

Ćelavci sa bradicom – ne d’o Bog nikom!

Fudbal, prljav je to posao. A njima je kosa opala zbog – posla. Najgore što može da se desi čoveku je da ostane ćelav pre tridesete. Jedini izbor koji tada ima, je da se pomiri s tim i podnese to dostojanstveno.

Treneru, pogledajte šta ja umem

Nikakva bradica ne može nadomestiti nedostatak kose. Samo može stvoriti kontraefekat – da vam se drugi podsmevaju. Nisu svi prirodno lepi kao Ogi Radivojević ili Gru, dragi naš Huan Sebastijane, Fabijane, Luiđi, Jape…

Veron: "Davidoviću, misliš da si neka faca, je li?"

Boy band frizurice

Oni nisu toliko ekstremni. Samo se trude da se dopadnu devojčicama. Šatirani, farbani, vode računa o svojoj kosici, uvek imaju gela u rezervi, ako se omakne neki detalj slučajno.

Nije obavešten da su Backstreet Boysi out: Pedersen

Pre i posle utakmice, i na poluvremenu, sređuju se šiškice, a pre konferencije za štampu obavezno se nanosi novi sloj farbe. Behrami, Tores, Pedersen. Rado bismo napravili malu igru reči sa ovim poslednjim, ali nećemo, dobar je dečko…

Neymar

Sve mu je oprošteno, ipak su to obične tinejdžerske ludorije, zašto bi bilo kome smetao njegov Munze-Konza stil?! Uživa ovaj klinac u slavi, koliko god može, a tek će uživati kada dođe u Evropu i kada milioni legnu na račun.

Mali iz Munzea: Neymar

Nadamo se da neće zaboraviti svoje društvo iz kraja sa kojim je igrao fudbal na ulici, i da će ostati dosledan svojoj prepoznatljivoj frizuri.

Vagner Love

Vagner je sigurno jedan od onih što veruju da će ljubav spasiti svet, zašto bi inače uzeo ovo umetničko ime?! Ali ne mora ljubav da bude toliko drečava i svetleća. Shvatamo da reč ljubav asocira na najdivnije boje, ali ne treba od toga praviti curkus. Prvo Zorica Brunclik, pa onda Buba Miranović, na šta to liči?!

Zorice Brunclik, čuvaj se!

Bacary Sagna

Da ostavimo kikice za kraj, našoj crnoj braći očigledno sjajno stoje, posebno ako su plave…

Na kojoj, beše, poziciji igram danas?

©Muskimagazin.com

 

Slični tekstovi

Ostavite komentar