Prosize kapsule

Uhvaćen Japanac koji je u gaćama pobegao iz zatvora

Prvi zatvorenik koji je u poslednjih 20 godina uspeo da pobegne iz jednog zatvora u Japanu, poznat po medijskim natpisima kao “begunac u gaćama”, danas je uhapšen, saopštila je policija.

Li Guolin, koji je osuđen na 23 godine zatvora zbog pokušaja ubistva, pobegao je za vreme fiskulture u dvorištu zatvora u Hirošimi i to je bilo prvo bekstvo iz japanskog zatvora za više od dve decenije.

On je skinuo zatvoreničku odeću i u gaćama se popeo na skelu, pa preskočio pet metara visoku ogradu.

Prema rečima jednog od čuvara, Li je potom “pao na dupe” posle čega je “brzim koracima otrčao”.  Kinez Li uhapšen je na dva kilometara od zatvora u Hirošimi, prenela je agencija AFP.

On je, prema saopštenju policije, uhapšen na ulici u blizini osnovne škole nakon što mu je prišao jedan policajac koji je patrolirao tim krajem. Tokom hapšenja “begunac u gaćama” nije pružao nikakav otpor.

Tokom dva dana provedenih na slobodi pretpostavlja se da je Li izvršio provalu u jednu kuću kako bi ukrao odeću, popio pivo i nešto pojeo.

Više od 500 policajaca je bilo uključeno u potragu za beguncem u zemlji koja ima najnižu stopu kriminala, ali i najveće rasprostranjeni strah od kriminala.

Portparol japanske vlade Osamu Fuđimura izjavio je da je “vladi žao za ovaj bezbednosni propust”.

“Izvinjavamo se za neprijatnosti stanovništvu u toj oblasti. Analiziraćemo slučaj u cilju prevencije sličnih incidenata”, rekao je on.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar