Prosize kapsule

Italijanski fotograf napravio kalendar sa penisima u krupnom planu

Sećate li se kontroverzne reklamne kampanje kompanije Beneton od pre nekoliko meseci u kojoj su bili prikazani politički i verski lideri kako se ljube? Autor kampanje, italijanski fotograf Olivijero Toskani, ponovo udara. Ovog puta je izdao kalendar sa 12 fotografija penisa u krupnom planu za kompaniju koji pravi predmete od kože.

Toskani je prošle godine za isti konzorcijum snimio kalendar sa ženskim genitalijama što je podstaklo italijanske cenzore da reaguju. Feministkinje su tom prilikom rekle da takve fotografije vređaju žensko dostojanstvo, prenosi AFP.

Toskani je najpoznatiji po svojim kontroverznim kampanjama za kompaniju “Beneton” koja je prošle godine izazvala kontroverze serijom fotomontaža svetskih lidera kako se ljube.

Njegova fotografija muškarca koji umire od side 1992. godine izazvala je velike kontroverze kao i serija fotografija ljudi osuđenih na smrt u SAD 2000.

Neke od njegovih fotografija, uključujući i reklamu za jednu modnu kuću na kojoj su prikazana dva muškarca kako se maze na sofi, zabranjene su u Italiji.

Godine 2007. godine Toskani je fotografisao nagu francusku manekenku Izabelu Karo u cilju borbe protiv anoreksije i kako bi ukazao na stereotipe u svetu mode.

Toskanijeve radove možete pogledati na njegovom zvaničnom sajtu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar